The Simpsons'ın yazarından "Denizaltı felaketini de bildiler" diyenlere yanıt

Dizi, Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi ve 2019'daki Kongre Binası isyanını tahmin etmişti

Geleceği öngördüğü iddia edilen 17. sezonunun 10. bölümü, 2006'da ekranlara gelmişti (Fox)

Sevilen çizgi dizi The Simpsons, zaman zaman küresel olayları onlarca yıl öncesinden öngörmesiyle ünlü. Bugüne dek koronavirüs salgını ve Beyrut patlaması gibi pek çok olayı doğru tahmin ettiği ileri sürülen dizinin hayranları, The Simpsons'ın geleceği öngördüğü zamanları tespit etmeye son derece hevesli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uzun soluklu dizinin hayranları son olarak, Mike Reiss tarafından yazılan bölümün Titanik batığını keşfe çıkan Titan denizaltısıyla esrarengiz benzerlikler taşıdığına dikkat çekti. Reiss de bölüm yayımlandıktan uzun süre sonra OceanGate'in denizaltısıyla yolculuğa çıkmıştı. 

63 yaşındaki Reiss, New York Post'a konuştu ve "Bu benim bölümüm" diyerek ekledi:

Bunu ben bile unutmuştum.

The Simpsons'ın 17. sezonunun 10. bölümü, Homer Simpson'ın denizden hazine bulmaya çalışan ve biyolojik babası olduğunu düşündüğü Mason Fairbanks'le yeniden buluşmasını anlatıyor.

Bölümde Homer'ın babası Fairbanks, keşif gezisine başlamadan önce görevleriyle ilgili konuşma yapıyor ve bunun hayali olduğunu söylüyor:

Bugün sevinçle doluyum. Uzun zamandır kayıp olan oğlumla birlikte hazine arıyorum. Her biriniz için hayalim, bugün benim hissettiğim mutluluğu bulmanız.

Ardından ikili, aynı Titanik'inkine benzeyen ikiye bölünmüş gemi enkazını keşfediyor. İki hazine sandığı alan Homer, arkadaşlarına mesaj gönderiyor:

Hey çocuklar, hazineyi bulduk. Kıyıya vardığımda onu doğruca bara getireceğim.

O sırada Fairbanks'in kayıp olduğunu fark eden Homer, ışıklı bir balığı takip ederken oksijeninin azaldığını bildiren uyarı ışığı yanıp sönmeye başlıyor. 

1989'dan beri ara vermeden yayımlanan The Simpsons'ın, bu bölümüyle bir kez daha geleceği öngördüğü ve Titan adlı denizaltının başına gelecek felaketi tahmin ettiği ileri sürüldü. Dizinin hayranları, görüşlerini bildirmek için Twitter'a akın etti.


Dün atılan bir tweet'te, "Simpsonlar her zamanki gibi 25 yıl öncesine göre çok ileride" ifadeleri kullanıldı. Bir başka Twitter kullanıcısıysa, bölümden 46 saniyelik bir videoyu paylaşarak "Gerçekten ürkütücü" diye yazdı.

Sansasyon yaratan bölümün yaratıcısından açıklama

Dizi, Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi, akıllı saatlerin icadı, 2019'daki Kongre Binası isyanı ve Disney-Fox birleşmesi gibi olayları tahmin etmeyi başarmıştı. 

Ancak bölümün yaratıcısı Reiss, The Simpsons'ın geleceği bir kez daha tahmin ettiği iddiaları üzerine şu açıklamayı yaptı:

O bölümü yaptık çünkü Denizde İsyan (Crimson Tide) yeni çıkmıştı. Geleceği tahmin etmedik, sadece o filmden yola çıkarak yaptık ve 20 yıl sonra böyle bir şey oldu.


Independent Türkçe, Daily Mail, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU