Titanik'e giden denizaltıda kaybolan Britanyalı milyarderin "tüyler ürperten" paylaşımı ortaya çıktı

İki çocuk babası, göreve çıkmaktan "gurur" duyuyordu

Britanyalı milyarder Hamish Harding, Titanik'in enkazını ziyaret etmekten duyduğu heyecanı sosyal medyada paylaştı (Instagram/actionaviationchairman)

Titanik'e turist taşıyan denizaltıda yer almasından korkulan Britanyalı bir milyarder, görev öncesinde değişken hava koşullarına dair uyarıda bulunduğu son bir yazı yazdı.

Daha önce Challenger Deep'e, yani okyanusun dibine ve Jeff Bezos'un Blue Origin'iyle uzaya seyahat eden milyarder Hamish Harding, pazar günü Instagram'da yaptığı paylaşımla Titanik görevinde OceanGate Expeditions'a katıldığını duyurmuştu.

The Independent'ın Titanik'e giden kayıp denizaltıyla ilgili son gelişmeleri paylaştığı sayfasını buradan takip edebilirsiniz.

Bu, deniz gözlem aracının Atlas Okyanusu'nun bir yerlerinde kaybolduğu haberi gelmeden önce milyarderin yaptığı son paylaşımdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Harding, görevden önceki tüyler ürperten bu son paylaşımında bunun "2023'te Titanik'e yapılacak ilk ve tek insanlı görev" olacağını söylemişti.

Britanyalı pilot bunun "Newfoundland'da son 40 yılın en kötü kışının" yaşanmasından kaynaklandığını fakat "hava koşullarının elverişli olduğu kısa bir aralık" oluşunca pazartesi günü görev ekibinin dalış yapmayı denediğini belirtti.
 

Hamish Harding
Hamish Harding'in Titanik'e turist götüren denizaltıda kaybolduğundan endişe ediliyor (Facebook/Hamish Harding)​​​​​​​


Harding, sözlerini şöyle tamamladı:

EĞER hava böyle iyi gitmeye devam ederse daha fazla keşif güncellemesi gelecek!

İki çocuk babasından o zamandan beri haber alınamıyor.
​​​​​​​


Üvey oğlu Brian Szasz, üvey babasının denizaltı kaybolduğunda araçta olduğunu doğruladı.

Szasz, "Üvey babam Hamish Harding denizaltıda kayboldu. Düşünce ve dualarımız onlarla" diye yazarak Facebook'ta aile fotoğraflarıyla yazılar paylaştı.

Annem ve Hamish Harding'i düşünce ve dualarınızdan eksik etmeyin.

Bunu takip eden bir gönderideyse "Titanik'i keşfe çıktığında denizaltısı kaybolan üvey babam Hamish Harding'i düşünce ve dualarınızdan eksik etmeyin. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor" diye ekledi.

Birleşik Krallık Dışişleri, İngiliz Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi'nin sözcüsü yaptığı açıklamada şöyle dedi:

Kuzey Amerika açıklarında bir denizaltının kaybolduğuna dair haberlerin ardından Britanyalı bir kişinin ailesiyle temas halindeyiz.

Sky News'a göre OceanGate Expeditions CEO'su Stockton Rush ve ünlü Fransız sualtı kaşifi Paul-Henri Nargeolet'nin de denizaltıda olmasından endişe ediliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU