Yapay zeka sanatçısı, bir marketin içine şeytan heykeli "dikince" ortalık karıştı

"Bu tamamen bir delilik"

Heykeller Tiktok'ta ve Facebook'ta tartışma yarattı (Facebook / Jennifer Vinyard)

ABD'de bir yapay zeka sanatçısı, muhafazakar süpermarketin içine sanal olarak şeytan heykeli dikince ortalık karıştı.

Teksas eyaletinin başkenti Austin'de yaşanan olayda Jennifer Vinyard adlı yapay zeka sanatçısı, Midjourney programını kullanarak bir şeytan heykeli tasarladı.

Vinyard, metinsel açıklamalardan görüntüler oluşturan yapay zeka programıyla hazırladığı heykeli, Hıristiyanlara ait Hobby Lobby mağazasının içine sanal olarak yerleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanatçı, daha sonra bunları Facebook ve Reddit üzerinden paylaşınca görseller farklı sosyal medya platformlarında viral oldu.

Bir Facebook kullanıcısı, "Bu tamamen bir delilik. Gerçek Hıristiyanlar asla geçmemeleri gereken bir sınırı geçti" yorumunu yaptı. Başka bir kişiyse "Çocukları düşünmüyor musunuz?" diyerek tepki gösterdi.

Bazı sosyal medya kullanıcılarıysa görsellerin sanal olduğunu fark etti. 

Facebook'ta bir kişi, "Keşke gerçek olsaydı!" diye yazarken, bir başkası da "Eğer insanlar bunun gerçek olduğuna inanırsa mağaza kapanabilir" ifadelerini kullandı. 

ABD merkezli haber sitesi VICE'a konuşan Vinyard, "Çoğunlukla heykellerin gerçek olduğunu zanneden kişilerden yorumlar geldi. Bazılarını okuyunca gülmekten öldüm. Bana özelden kötü niyetli mesajlar gönderen bazı öfkeli kişiler de oldu" dedi. 

Vinyard, 2021'den beri Satanist Tapınak üyesi olduğunu da belirtti.

2013'te kurulan Satanist Tapınağı, misyonunu, "hayırseverliği ve empatiyi teşvik etmek ve adaletsizliğe karşı çıkmak" şeklinde açıklıyor. Tapınak kendisini "teistik olmayan dini bir organizasyon" diye tanımlıyor.


Independent Türkçe, VICE, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU