Trump'ın avukatları iddianameden bir gün sonra istifa etti

Ayrılmalarından önce avukatlar, Trump'ın hukuk ekibinde daha önce de suçlanan avukatla çalışmaktan defalarca şikayet etmişti

(AP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump için çalışan iki avukat, Trump'ın gizli bilgileri bulundurmasıyla bağlantılı federal suçlamalarla suçlanmasından sadece bir gün sonra hukuk ekibinden ayrıldı.

Trump, cuma günü Truth Social'da "Şimdi Florida Mahkemelerine taşınan tüm zamanların En Büyük Cadı Avı'yla mücadele etmek amacıyla, Avukat Todd Blanche ve daha sonra adı verilecek bir firma tarafından temsil edileceğim" yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump "Jim Trusty ve John Rowley'ye çalışmaları için teşekkür etmek istiyorum ancak karşılarında daha önce benzeri görülmemiş, çok sahtekar, yozlaşmış, kötü ve 'hasta' bir grup kişi vardı. Gelecek günlerde ilave avukatları duyuracağız" diye ekledi.

Rowley ve Trusty ortak bir bildiri yayımladı ve bu bildiride "Başkan Trump'ın dava vekili olarak istifalarımızı sunduk ve artık ne dava dosyasında ne de 6 Ocak soruşturmasında kendisini temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Avukatlar, Trump aleyhindeki iddianamenin Miami'de hazırlandığını belirterek, "Bu bizim kenara çekilmemiz ve davaları diğerlerinin sonuçlandırmasına olanak sağlamamız için uygun bir an" dedi.

Rowley ve Trusty, "geçen yılı Trump'ı savunarak geçirmenin bir onur olduğunu" ekledi ve "Biden Yönetiminin Amerikan adalet sistemini partizanca silah hale getirmesine karşı verdiği mücadelede haklı çıkacağını biliyoruz" diye belirtti.

Trusty ve Rowley, artık Trump'ın hukuk ekibinden ayrılan avukatların giderek büyüyen saflarında Timothy Parlatore'ye katılmış oldu.

Ayrıldıktan kısa süre sonra CNN'e konuşan Parlatore, başka bir avukat olan Boris Epshteyn'in avukatlar grubu içinde anlaşmazlık yarattığı yönünde iddialar paylaşmıştı.

Trusty, perşembe akşamı ve cuma sabahı kablolu TV'de yayın yapan kanalların haberlerine katılıp Trump'ı savunurken, cuma günü daha sonra Rowley'le birlikte istifa açıklamasını yayımladı.

Trusty ve Rowley, Trump'ın hakkında iddianame hazırlanmasından üç gün önce, eski başkan aleyhinde daha fazla yasal işlem yapılmasını engellemeye çalışmak üzere aralarında Özel Savcı Jack Smith'in de bulunduğu Adalet Bakanlığı yetkilileriyle bir araya gelen üç Trump avukatından ikisiydi.

The New York Times'a konuşan iki kaynak, Trusty ve Rowley'nin birkaç olayda Epshteyn'le birlikte çalışmaktan şikâyetçi olduklarını söyledi. Bir kişi, avukatların hukuk ekibinden ayrılmasının ardında yatan nedenlerden birinin de bu olduğunu söylerken, Trusty ve Rowley'nin Trump'la aralarının hâlâ iyi olduğunu ekledi.

Trusty ve Rowley, "Çekilme kararlarımızı ya da Başkan veya hukuk ekibiyle yaptığımız diğer gizli görüşmeleri ele almak için medyada yer alma planımız yok" dedi.

Trusty ve Rowley'nin aksine Parlatore, ayrılışının ardından CNN'e çıkarak Epshteyn'i suçladı.

Trump aleyhindeki 37 maddelik iddianame cuma öğleden sonra açıklandı ve iddiaya göre Trump'ın iki ayrı olayda gizli belgeleri yetkisiz kişilerle paylaştığını ortaya koydu.

Trump'a yöneltilen suçlamalar arasında şunlar yer alıyor: Ulusal savunma bilgilerini maksatlı olarak saklamak, adaleti engellemek için komplo kurmak, bir belge ya da kaydı alıkoymak, bir belge ya da kaydı usulsüzce gizlemek, federal bir soruşturmada bir belgeyi gizlemek, gizleme planı yapmak ve yanlış beyan ve ifadelerde bulunmak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU