"Zorunlu yaz doğumu" Ürdün'deki öğretmenleri kızdırdı

Genelge, sosyal medyada öfke uyandırıyor ve özel okullardan hesap sorulmasını talep ediyor

Ürdün eğitim sektöründeki tüm çalışanların yüzde 70'ini kadın öğretmenler oluşturuyor / Fotoğraf: AFP

Ürdün'ün başkenti Amman'daki özel bir okulun öğretmenleri, yarı ironik yarı ciddi şekilde, "doğumların yaz tatili aylarında gerçekleşmesini" isteyerek hamileliklerini organize etmeye zorlayan idari bir pusuya düştü.

Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı okulun kararına karşı sert bir şekilde açıklama yaptı.

Ancak özel okul tarafından yayınlanan genelge, görünüşte alaycı görünse de sosyal paylaşım sitelerinin kullanıcılarından esirgenmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kullanıcılar, özel sektörde çalışan 40 bin kadın öğretmenin maruz kaldığı tacizlerin dosyasının açılması için çağrıda bulundular.

Ürdün Eğitim Bakanlığı Sözcüsü Ahmed el Musaefe'ye göre bakanlık, öğretmenleri "doğumun haziran, temmuz ve ağustos aylarında yaz tatillerinde gerçekleşmesi için hamileliği organize etmeye" çağıran özel okul genelgesini reddetti.

Musaefe, bunun, öğretmenlere karşı bireysel bir eylem olduğunu düşünerek özel eğitim departmanından bir ekibin okula karşı uygun önlemleri almak için burayı ziyaret edeceğini söyledi.


Genişletilmiş soruşturma

Kadın öğretmenler için hamilelik ve doğum izninin düzenlenmesine ilişkin genelgeyi yayımlayan özel okul yönetimi ise bunun uygulanmayacağını ve içeriğinin hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Ayrıca yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere bağlı kaldığını ve çalışanların mahremiyetine saygı duyduğunu vurguladı.

Yönetim, genelgenin kişisel bir karar olup, okul yönetiminin görüşünü yansıtmadığı için genelgeyle ilgili geniş çaplı soruşturma açılmasına ve sorumlulardan hesap sorulmasına karar verildiğini açıkladı.


Özel sektördeki kadın öğretmenler

Pandemiden bu yana özel okullardaki birçok erkek ve kadın öğretmen, pandeminin ekonomik yansımaları nedeniyle işini kaybetti.

424 okul kapandı, binlerce kadın ve erkek öğretmenin işine son verildi.

Ancak en büyük zarar Ürdün eğitim sektöründeki tüm çalışanların yüzde 70'ini ve özel okullardaki tüm çalışanların yüzde 90'ını oluşturan kadın öğretmenlere verildi.

Son yıllarda birçok Ürdünlü, özellikle özel eğitim sektöründe kadın öğretmenlere yönelik taciz iddialarının soruşturulması çağrısında bulunuyor.

Ürdün'deki öğretmenlik mesleğinin, profesyonel ve sosyal açıdan özellikle ücret düzeyi ve sosyal koruma açısından yararsız hale geldiğini söylüyorlar.

Kadın Dayanışma Derneği de dahil olmak üzere insan hakları ve işçi örgütleri, özel okullardaki çoğu kadın öğretmenin ek iş yükünden ve aylık asgari ücret olan 366 doları geçmeyen düşük ücretlerden muzdarip olduğunu söylüyor.
 


Hamile kadınlar reddediliyor

Sosyal medyadaki bazı ifadelere göre özel sektördeki bazı kadın öğretmenlerin maruz kaldığı eziyet ve istismar biçimleri arasında, yaz tatilinde sözleşmelerini feshetme ve sosyal güvenlik ve sağlık sigortası şemsiyesine kaydolmama, ayrıca, muhasebe, idari ve sekreterlik işleri gibi eğitim sürecinin özüyle ilgili olmayan ve ücretsiz görevleri yerine getirme gibi hususlar yer alıyor.

Ürdün'deki Temkin Adli Yardım ve İnsan Hakları Derneği, kendisine kaydedilen en belirgin ihlalin her dönem iş sözleşmelerinin feshi olduğunu söyledi.

Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı bağlayıcı bir kararın aksine bazı özel okulların yönetimleri yaz tatili döneminde kadın ve erkek öğretmenlerin maaşlarını ödemekten kaçınıyor ve öğretmenlerin maaşlarını bankalara aktarmıyor.

"Temkin", bazı okulların, sözleşmeyi imzalamadan önce çocuk sahibi olma niyetinde olmadıkları şartıyla, hamile öğretmenlerin sözleşmelerini feshediyor veya en başta onları işe almayı reddediyor.


Bağlayıcı olmayan yasalar

Ürdün hükümeti, uluslararası anlaşmalara ve kadın ve erkek öğretmenlerin çalışmalarını düzenleyen çeşitli yasalara bağlı ve bu yasalar, doğum izni de dahil olmak üzere bazı özel okullarda etkinleştirilmemiş gibi görünmekte.

İş Kanunu'nda kadın öğretmene hastalık iznine ek olarak 70 gün ücretli izin verilmekte. Kanun, tıbbi bir raporla gerekçelendirilen 14 günlük ücretli hastalık izni sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okulların erkek ve kadın öğretmenler için asgari ücret, ikramiye, yıllık artış ve deneyim yılı ödemesini zorunlu kılmak için birleşik sözleşme yayınladığını, ancak çoğu okulun bu ücretlerin çok daha azını ödediğini söylüyor.

Bakanlık, zaman zaman özel okulların öğretmenlere maaş vermediklerinin veya asgari ücret taahhüdünde bulunmadıklarının kanıtlanması durumunda okulun ruhsatının durdurulmasına varan cezalar uyguluyor.

Öğretmenler Sendikası, özel sektördeki kadın ve erkek öğretmenlerin şikayetleri için bir telefon hattı ve maruz kaldıkları ihlallerle ilgilenmek için bir hukuk departmanı tahsis ediyor.

 

 

Independent Arabia

DAHA FAZLA HABER OKU