Erdem, yeniden hakim karşısına çıktı, yine ret

Tahliye talebi reddedilen Eren Erdem: Kararların gece gelen telefonlarla verildiğini tüm dünya biliyor. Bu kararların bir hükmü yok. Dosya çöktü

CHP eski milletvekili Eren Erdem, dün tahliye kararına rağmen savcının itirazı üzerine cezaevinden çıkamamıştı.

Bugün avukatı Onur Cingil aracılığıyla Eren'in tutukluluğuna bir kez daha itiraz edildi. CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş, adım adım takip ettiği Erdem’in yargıç karşısına çıkarılmasıyla ilgili süreci twitter hesabından paylaştı.

Yarkadaş, Erdem'le sohbet ettiğini, moral ve sağlığının yerinde olduğunu yazdı, “Mahkeme muhtemelen kapalılık kararı verecek; ardından da 'tutukluluğa devam' kararı verecek.” dedi.

Eren Erdem dün öğleden sonra itirazın yapıldığı İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. Erdem diplomatik pasaportunu heyete göstererek şu ifadeyi verdi:

“Benim kaçacağıma dair şüphe gereksizdir. Gitsem giderdim. Hakkımdaki 56 klasörü ne çabuk okuyup karar verdiniz? Kararların gece gelen telefonlarla verildiğini tüm dünya biliyor. Bu kararların bir hükmü yok. Dosya çöktü''

Erdem ve avukatlarının savunmalarının ardından, savcı tutukluluğun devamını istedi. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi, duruşmaya kısa bir ara verdi, ardından kararını açıkladı.

Erdem'in tahliye istemini bir kez daha reddeden mahkeme, duruşmayı 1 Mart 2019 tarihine erteledi.

DAHA FAZLA HABER OKU