Sosyal medyada çok ses getirmişti: "İsveç Seks Olimpiyatları" haberleri ne kadar doğru?

Resmi olmayan yarışma, sabıkalı "striptiz kulübü kralı" tarafından düzenleniyor

Bratiç, şimdiye kadar 12 farklı ülkeden 7 kadın ve 6 erkek olmak üzere 13 katılımcının kesinleştiğini söyledi (Pixabay)

Dünyanın en çok satan İngilizce gazetesi Times of India'da geçen hafta sonu yayımlandıktan sonra uluslararası medyada kısa sürede yayılan sansasyonel haber şöyle başlıyordu:

İsveç, seksi resmi olarak bir spor olarak tanıdı ve önümüzdeki hafta ilk Avrupa Seks Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

İsveç'in Kattegat Körfezi'nde bulunan Göteborg kentinde, Avrupa Seks Olimpiyatları'nın düzenleneceği haberi dünya genelinde milyonları şaşkına çevirdi. Teyit edilmeyen haberlerde şampiyonanın çeşitli disiplinlerden oluşacağı ve katılımcıların performanslarına göre değerlendirileceği iddia edilmişti.

İsveç seksi spor olarak kabul etti mi?

Ancak seksin İsveç'te resmi olarak bir spor olarak tanınacağı gerçeği yansıtmıyor. 

İsveç haber kuruluşu Goterborgs-Posten'in haberine göre, seks şampiyonası önerisi İsveç Seks Federasyonu Başkanı Dragan Bratiç tarafından gerçekten de sunuldu. Bu kuruluş, seksi spor olarak tescil ettirmeyi ve bir spor yarışması başlatmayı amaçlıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak İsveç Ulusal Spor Konfederasyonu'nun teklifi nisanda reddetmesi, İsveç'te seks yarışması düzenleneceği iddialarını yalanlamış oldu. Başvurunun Ulusal Spor Konfederasyonu tarafından reddedildiği, Spor Federasyonu Başkanı Bjorn Eriksson tarafından teyit edildi ve teklifin gerekliliklerini karşılamadığı belirtildi.

Konuyla ilgili daha detaylı bir araştırma, İsveç Seks Federasyonu Başkanı Dragan Bratiç'in İsveç'te çok sayıda striptiz kulübü işlettiğini ortaya çıkardı. Bratiç, başvuruyu ocakta yapmış ve seksin hem fiziksel hem ruhsal sağlığa faydaları nedeniyle spor olarak sınıflandırılması gerektiğini öne sürmüştü. Ancak başvuru Ulusal Spor Konfederasyonu tarafından eksik bulunmuştu.

Şampiyona "gizli bir yerde" yapılacak

Tüm bunlara rağmen İsveç Seks Federasyonu Başkanı Bratiç, şampiyonanın devam edeceğini söylüyor. Bratiç'in açıklamasına göre şampiyona, 8 Haziran'da İsveç'te "gizli bir yerde" başlıyor.

İsveç'in Expressen gazetesinin aktardığına göre, 13 katılımcının 6 hafta boyunca 16 branşta yarışacağı yarışmanın sonunda tek bir kazanan seçilecek. Yarışma dayanıklılık, ön sevişme, en zor ve güzel seks pozisyonu gibi branşlardan oluşuyor.

"Dünyanın en iyi sporu, çünkü kaybetseniz bile kimse üzülmez"

Resmi olmayan şampiyonanın hakemi Ziga Sedevciç'se, "Bu dünyanın en iyi sporu, çünkü kaybetseniz bile kimse üzülmez" diyor.

Yarışma boyunca katılımcılar her hafta zührevi hastalıklar için test edilecek ve testi pozitif çıkan kişi yarışmadan diskalifiye edilecek. 

Organizatör Bratiç, bazı ülkelerde yarışmaya büyük ilgi olduğunu söylüyor.

Hindistan'dan sadece dün ve bugün bizimle iletişime geçen dört televizyon kanalı var. Bu şaşırtıcı. Avrupa şampiyonası ama çok ilgililer.

Organizatörün hakkında hapis cezası var

Şampiyonanın organizatörü ve ülkesinde "striptiz kulübü kralı" olarak anılan Dragan Bratiç, daha önce hakkındaki vergi suçlamaları nedeniyle iki yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Bratiç karara itiraz etse de hakkında "5 yıl boyunca iş kurmasına izin verilmeyeceğine" dair karar da bulunuyor.


Independent Türkçe, CNBC, Expressen

DAHA FAZLA HABER OKU