İzleyiciler isyan etti: "Bu diziyi kim yazdıysa derhal kovulmalı"

Rolling Stone, diziyle ilgili "duyduğunuzdan çok daha toksik ve çok daha kötü" ifadelerini kullandı

Johnny Depp'in kızı Lily Rose, dizideki rolü için ünlü oyuncu Sharon Stone'dan ilham aldığını açıklamıştı (HBO)

HBO'nun yeni dizisi The Idol, dün ilk kez yayımlandı. Dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yapan dizi, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından yerden yere vuruldu. 

Hafta sonu yayımlanan prömiyerinden önce de tartışmalardan nasibi alan dizi, sosyal medyanın en çok konuşulan konularından biri oldu.

Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson'ın yeni dizisi The Idol, izleyiciler tarafından "toksik" ve "rahatsız edici" olarak nitelendirildi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi, Lily-Rose Depp'in canlandırdığı ve son turnesinde sinir krizi geçiren şarkıcı Jocelyn'i merkeze alıyor. Jocelyn, gizemli gece kulübü menajeri Tedros'la bir araya gelerek kariyerini değiştirmeye çalışıyor. 

Cinsellik yüklü dizide Dan Levy, Jane Adams, Rachel Sennott, DaVine Joy Randolph, Hank Azaria ve Elizabeth Berkley de rol alıyor.

Dün akşam ilk kez izleyiciyle buluşan dizi, bölümün "şiddet, çıplaklık ve cinsel içerik" içerdiğine dair bir uyarı ile başladı.

Bir Twitter kullanıcısı, dizinin yazarının işine son verilmesi gerektiğini öne sürerek şöyle yazdı:

Bu diziyi kim yazdıysa derhal kovulmalı #TheIdol.

Diziyi izleyen bazı sosyal medya kullanıcıları da Lily-Rose Depp'in canlandırdığı Jocelyn karakterinin menajerini canlandıran Hank Azaria'ya odaklandı. 

"Bu aksan da ne böyle Hank Azaria?" diyerek tepkisini belli eden sosyal medya kullanıcısının yanı sıra diziyi gülünç bulanlar da oldu.

Yani The Idol'ın komik olması mı gerekiyor? Çünkü şu ana kadar dramdan ziyade karanlık bir hiciv gibi.

Bölümdeki şoke edici anlar arasında Depp'in bir fotoğraf çekimi sırasında çıplak olması da yer alıyor. 
 
Rolling Stone, diziyle ilgili "duyduğunuzdan çok daha toksik ve çok daha kötü" ve "şov dünyası iğrençliği portresi" ifadelerini kullandı. 

Başroldeki Lily Rose Depp, E! News'a yaptığı açıklamada The Idol'ın yaratıcısı Sam Levinson'ı ve dizideki çıplak sahneleri savunmuştu. Johnny Depp ve Vanessa Paradis'in kızları Depp, yönetmenin kendisine destek verdiğini ve saygı duyduğunu ifade etmişti:

Sam, pek çok nedenden ötürü, şimdiye kadar çalıştığım en iyi yönetmen. Yaratıcı bir alanda hiç bu kadar desteklendiğimi ya da saygı gördüğümü, fikirlerime bu kadar değer verildiğini hissetmemiştim.


Independent Türkçe, Daily Mail, Rolling Stone

DAHA FAZLA HABER OKU