Euphoria'dan sonra The Idol: Yeni dizi Cannes'da skandal yarattı

Dizi, prömiyerini yaptığı Cannes'da 5 dakika ayakta alkışlansa da çıplak sahneler nedeniyle eleştirildi

Eleştiriler karşısında Levinson'ı savunan Depp, "Sam, pek çok nedenden ötürü birlikte çalıştığım en iyi yönetmen" demişti (HBO)

Euphoria'nın yaratıcısı Sam Levinson'ın yeni HBO dizisi The Idol, Cannes Film Festivali'nde dünya promiyerini yaptı. Dizinin aldığı ilk tepkiler en basit tabirle "şaşırtıcı".

Tarikat liderinin eline düşen pop yıldızının hikayesi

Sam Levinson ve The Weeknd adıyla tanınan ünlü şarkıcı Abel Tesfaye tarafından yaratılan dizi, tarikat liderinin pençesine düşen sorunlu pop yıldızını konu alıyor. Johnny Depp'in kızı Lily-Rose Depp pop yıldızını canlandırırken, tarikat lideri rolündeyse Abel Tesfaye izleyicilerin karşısına çıkıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin yardımcı oyuncu kadrosunda Suzanna Son, Troye Sivan, Dan Levy ve Rachel Sennott yer alıyor. Prömiyerinden aylar önce, The Idol perde arkasında yaşanan sorunlar nedeniyle tartışmalara konu olmuştu.

HBO'daki ilk gösteriminden önce Cannes'da prömiyerini yapan dizi, 5 dakika boyunca ayakta alkışlanmasına rağmen karışık tepkiler aldı.

Dizideki çıplaklık ve cinsel içerikli sahneler HBO standartlarına göre bile fazla bulundu. The Idol için "Tesfaye'nin 50 Tonu" ve "Siyah Kuğu (Black Swan), Succession ve Sekreter (Secretary) karışımı" gibi yorumlar yapıldı. Diziden "nefret ettiklerini" söyleyenler ve "çöp" benzetmesi yapanlar olduğu gibi, Lily-Rose Depp'in performansından övgüyle bahsedenler de oldu.

Başrolünde Zendaya'nın yer aldığı Euphoria da cinsel içeriği nedeniyle tartışmalara konu olmuştu. 

İlk yönetmen bırakmıştı

Geçen ay, dizinin çalışma ortamındaki sorunlarla ilgili haberler yayımlanmıştı. Dizide son dakika senaryo değişiklikleri ve bütçe sorunları olduğu ileri sürülürken ilk yönetmen Amy Seimetz yapımın ortasında ayrılmış ve yerine Levinson getirilmişti.

Haberler The Weeknd'in diziyi kadın bakış açısından uzaklaştırdığını iddia etse de pop yıldızı bu iddiaları reddetti.


Independent Türkçe, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU