Yeni Şafak yazarı Ünlü: Acilen mahalli idarelere ve iştiraklerine personel alımı masaya yatırılmalıdır

Ünlü, “2024 yılında mahalli idareler seçimlerinden önce mahalli idareler ve iştiraklerindeki personel atama yöntemlerine acilen çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz” diye yazdı

Fotoğraf: Twitter

Yeni Şafak yazarı Ahmet Ünlü, mahalli idarelere personel atama yöntemlerinin gözden geçirilmesini istedi.

Ünlü, “Acilen mahalli idarelere ve iştiraklerine personel alımı masaya yatırılmalıdır” başlıklı yazısında “Yeni kabine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İlk bakışta yetkin ve çözüm odaklı bir kabine olduğu görülüyor. Böyle olunca da müzminleşen sorunlara çözüm oluşturacak adımlara ilişkin beklentide ister istemez oluşuyor” ifadelerini kullandı.

“Bugünkü yazımızda yine kamudaki müzminleşen personel konularına yönelik köklü çözüm bulma zamanının gelip gelmediğini izah etmeye çalışacağız” diyen Ünlü şöyle devam etti:

2024 yılında mahalli idareler seçimlerinden önce mahalli idareler ve iştiraklerindeki personel atama yöntemlerine acilen çözüm üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Muhalefetin ağzın düşürmediği atamalarda liyakat ilkesinin muhalefet belediyelerinde yerlerde süründüğünü görünce bu konuya neşter vurulması gerektiğini düşünüyoruz.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

Yeni Şafak

DAHA FAZLA HABER OKU