Eşi, Bruce Willis'in hastalığıyla ilgili konuştu: "Umudumuzu asla kaybetmeyeceğiz"

"Mideye yumruk yemiş gibi hissettiriyor"

Willis, doğum günü ve Noel kutlamalarında, eski eşi Demi Moore ve kızlarıyla bir araya geliyor (Instagram)

Bruce Willis'in eşi Emma Heming Willis, kendisinin ve aktörün ailesinin geri kalanının, bilim insanlarının demansı keşfedeceklerine ve tedavi edeceklerine dair "umutlarını asla kaybetmeyeceklerini" söyledi.

68 yaşındaki aktörün, hafıza kaybı da dahil olmak üzere Alzheimer'a benzer belirtilere sahip olabilen dejeneratif bir durum olan frontotemporal demans hastası olduğu açıklanmıştı.

Hollywood yıldızıyla 2009'dan beri evli olan Heming, hafta sonu Instagram'da bir gönderi paylaştı. 44 yaşındaki Heming, paylaşımında hastalığa yönelik potansiyel bir tedavi için yapılan tıbbi denemenin durdurulmasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. 


Heming şunları yazdı: 

Dün Wave Life Sciences'ın frontotemporal demans (FTD) ve amiyotrofik lateral sklerozu (ALS) tedavi edebilecek klinik çalışmalarını sonlandırdığını okudum. Bize burada yardımcı olabileceklerinden emin değilim, gerçekten önemli değil, ama yine de mideye atılan yumruk gibi hissettiriyor.

Sözlerine "Ama her zaman iyi yanlarına bakmak zorundayım, çabalıyorlar" diye devam eden Heming, çalışmalara katılan kuruluşlara teşekkür etti.

Heming, sözlerini "Lütfen bu ivmeyi devam ettirin, öğrendikleriniz/bulduklarınız üzerine inşa edin ve bu sevgi dolu toplumdan vazgeçmeyin" diyerek tamamladı.

Ailemiz inancını korumaya devam edecek ve umudunu asla kaybetmeyecek.

Zor Ölüm (Die Hard) serisinin yıldızı, geçen yıl konuşma kaybı, yazma ve anlamada zorluğa neden olabilen hastalık nedeniyle oyunculuğu bıraktığını açıklamıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Willis'in en büyük kızı Rumer Willis'in Instagram hesabında paylaşılan bir açıklamada, durumun "bilişsel yeteneklerini etkilediği" açıklanmıştı.

Bruce Willis'in eski eşi Demi Moore'dan 34 yaşındaki Rumer, 31 yaşındaki Scout ve 29 yaşındaki Tallulah olmak üzere üç kızı bulunuyor.

Bruce Willis'in en küçük kızı Tallulah, önceki gün Vogue için yazdığı makalede, babasının frontotemporal demans (FTD) teşhisini kabullenmekte zorlandığını açıklamıştı. 

"Uzun zamandır bir şeylerin yanlış gittiğini biliyordum" diye yazan Tallulah, babasının kendisine karşı ilgisinin azaldığını sandığını ifade etti.

Annesi için yeterince güzel ve babası için de yeterince ilginç olmadığını düşündüğünü yazan Tallulah, Willis'in hastalığını bir arkadaşının düğününde idrak ettiğini anlattı:

Birden, düğünümde babamın benim hakkımda konuştuğu o anı asla yaşayamayacağımı fark ettim. Yıkıcıydı. Yemek masasından kalktım, dışarı çıktım ve çalılıkların arasında ağladım.


Independent Türkçe, Insider, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU