Demans teşhisi konan Bruce Willis'in eşinden paparazzilere: Kocama bağırmayın

Emma, "Bunun sizin işiniz olduğunu biliyorum ama belki mesafenizi koruyabilirsiniz" dedi

Emma Heming Willis ve Bruce Willis, 2009'da evlenmişti (Reuters)

Emma Heming Willis, paparazzilerden yakın zamanda demans teşhisi konan eşi Bruce Willis'le "mesafelerini korumalarını" ve ona bağırmayı bırakmalarını istedi.

Hafta sonu Instagram'da paylaştığı videoda Emma, Bruce arkadaşlarıyla Santa Monica'da buluştuğunda fotoğrafçıların oyuncuyla konuşmaya çalışmasıyla ilgili bir olayı anlattı.

Demanslı birine bakıyorsanız, o kişiyi dışarı çıkarmanın ve sadece bir fincan kahve alırken bile güvenli bir şekilde yönlendirmenin ne kadar zor ve stresli olabileceğini biliyorsunuz.

Hâlâ verilmesi gereken çok fazla eğitim olduğu açık. Bu sefer eşimin dışarıdaki özel anlarını yakalamaya çalışan fotoğrafçılara ve videoculara sesleniyorum. Sadece mesafenizi koruyun.

Emma, "Bunun sizin işiniz olduğunu biliyorum ama belki mesafenizi koruyabilirsiniz" diye ekledi.

Lütfen kocama bağırmayın, nasıl olduğunu falan sormayın.

Bağırışlar, yippee-ki-yay'ler (Bruce Willis'in Zor Ölüm'deki ikonik repliği -ed.n.), yapmayın. Ona mesafe tanıyın. Ailemizin veya o gün onunla birlikte olan herhangi birinin onu A noktasından B noktasına güvenli bir şekilde ulaştırmasına izin verin. Bu benim açıklamam.

Emma'nın ricası, Bruce'un önceki bilişsel afazi tanısının frontotemporal demansa dönüştüğü haberinden birkaç hafta sonra geldi.

İnternette paylaşılan bir güncellemede Willis ailesi şu ifadeleri kullandı:

Artık daha spesifik bir tanımız var: frontotemporal demans (FTD olarak bilinir).

 


 

İletişim zorlukları, Bruce'un geçirdiği hastalığın ne yazık ki sadece bir semptomu. Bu acı verici olsa da sonunda net bir teşhis konması rahatlatıcı.

Rahatsızlığı "zalim bir hastalık" olarak nitelendirerek, "FTD en yaygın demans türü ve tanı koymak yıllar alabileceğinden, FTD muhtemelen bildiğimizden çok daha yaygın" sözleriyle devam ettiler.

Henüz hastalığın tedavisi yok, bu gerçeğin gelecek yıllarda değişebileceğini umuyoruz. Bruce'un rahatsızlığı ilerledikçe medyanın, çok daha fazla farkındalık ve araştırmaya ihtiyaç duyan bu hastalığa ışık tutmaya odaklanabileceğini umuyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU