Ukraynalıların yanında savaşan Rus lejyondan tehdit: "Yakında sınırı geçip yine saldıracağız"

"Putin'in ordusundaki çakalların korkaklığı sayesinde çok sayıda ganimet aldık"

Putin'in geçen yıl 24 Şubat'ta verdiği emirle başlayan savaş Rusya'ya sıçrarken, Bahmut'taki yoğun çatışmalar da devam ediyor (AFP)

Ukraynalıların yanında savaşan Özgür Rusya Lejyonu (LSR), kısa süre içinde sınırı geçerek tekrar Rus topraklarında saldırı düzenleyeceklerini duyurdu.

Rus ordusundan kaçan askerlerden ve gönüllülerden oluşan LSR, bugün Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, "Çok yakında özgürlük, barış ve huzur getirmek için yeniden Rus topraklarına gireceğiz. Grayvoron sadece bir başlangıçtı" ifadelerini kullandı. 

Paramiliter örgütün açıklamasında, "Putin'in ordusundaki çakalların korkaklığı sayesinde çok sayıda ganimet aldık. Böylelikle daha fazla silah arkadaşımıza mühimmat sağlayabileceğiz" dendi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

LSR, çarşamba günü yayımladığı mesajda da "binlerce kişinin gruba katılmak istediğini ve saldırılara devam edeceklerini" söylemişti. 

LSR ve Rus Gönüllüler Tugayı (RDK), 22-23 Mayıs'ta Rusya'nın Belgorod Oblastı'ndaki Grayvoron şehrine düzenlenen saldırıları üstlenmişti.

Örgütler, sınırdaki birkaç yerleşim yerinin kontrolünü ele geçirdiklerini öne sürmüş, Rusya ise iddiaları yalanlamıştı.

Kremlin, saldırıların "Ukrayna ordusuna bağlı sabotajcılar" tarafından düzenlendiğini iddia ederken, Kiev yönetimi ordunun saldırılarda yer almadığını, bunların bölgeye giren Rus savaşçılar tarafından yapıldığını savunmuştu. Rusya, çatışmalarda 70 Ukraynalı savaşçının öldürüldüğünü de ileri sürmüştü.

Belgorod Oblastı Valisi Vyaçeslav Gladkov da bugünkü açıklamasında Ukrayna ordusunun Belgorod bölgesine topçu atışları ve drone'larla saldırı düzenlediğini savundu. Vali, saldırılarda 8 kişinin yaralandığını ve can kaybı olmadığını söyledi.  

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine son vermeyi amaçlayan LSR geçen yıl martta, RDK da ağustosta Ukrayna'da kurulmuştu. Gruplarda toplamda 2 bine yakın savaşçı olduğu düşünülüyor.


Independent Türkçe, CNN, Ukrayna Pravdası, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU