Putin: Ukrayna istihbaratının Kiev'deki merkezini vurduk, bizi simetrik adımlar atmaya zorluyorlar

Rus lider, Moskova'daki hava savunma sistemlerinin artırılması gerektiğini de kabul etti

Moskova'daki hava savunma sistemlerinin Putin'in çalıştığı ya da sık ziyaret ettiği bölgelere yerleştirildiği biliniyor (Reuters)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus güçlerinin Ukrayna istihbarat servisi GUR'un Kiev'deki merkez binasını vurduğunu açıkladı.

Putin, "Karar alınan merkezlerin vurulması hakkında tartışıyorduk. Doğal olarak, Ukrayna askeri istihbaratının merkez binası da bu kategoriye giriyordu ve iki, üç gün önce vuruldu" ifadelerini kullandı.

Moskova'ya yönelik drone saldırısıyla ilgili de konuşan Rus lider, bu tip saldırıların ana amacının Rus vatandaşlarının gözünü korkutmak olduğunu söylerken, saldırıların "Kiev'in terör faaliyetilerinin bir parçası" olduğunu savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rusya'nın Ukrayna'nın aksine yerleşim yerlerini hedef almadığını öne süren Putin, yüksek hassasiyetli mühimmatla sadece askeri hedefleri vurduklarını söyledi.

Kiev'in Rusya içindeki saldırılarla Moskova'yı provoke etmeye çalıştığını belirten Rus lider, "Simetrik adımlar atmamız için bizi provoke ediyorlar. Bununla ilgili ne yapabileceğimize bakacağız. Ukrayna vatandaşları görevdeki yetkililerin ne yapmaya çalıştıklarını fark etmeli" diye konuştu.

Moskova'daki hava savunma sistemlerinin sayısını artıracaklarını belirten Putin, "Moskova'nın hava savunma sistemleri rutin ve tatmin edici şekilde çalışıyor. Yine de üzerinde çalışılması gerekiyor. Genel anlamda, başkentteki hava savunma sistemi yoğunluğunu artırmamız gerektiği çok açık ve bunu yapacağız" dedi.

Salı günü 8 adet silahlı drone'la Moskova'ya yapılan saldırıda, yaşam alanları ve Rus zenginlerin yaşadığı mahalleler hedef alınmıştı. Yetkililer saldırıda kimsenin yaralanmadığını açıklamıştı. Saldırı, Kremlin'i hedef alan drone saldırısından birkaç hafta sonra gerçekleştirildi.


Indepedent Türkçe, Business Insider, RT

DAHA FAZLA HABER OKU