Prens William üniversitede "sahte isim" kullanmış

Tahtın varisi, eğitimine devam ederken fark edilmemek istiyordu

Prens William ve Catherine, 26 Mayıs 2021'de St Andrews Üniversitesi'ne yaptıkları ziyaret sırasında öğrencilerle buluşmuştu (Reuters)

Galler Prensi, Britanya tahtının nihai varisi olarak öne çıkan statüsü nedeniyle neredeyse tüm hayatını kamuoyunun gözü önünde geçirdi.

Kraliyet ailesi içinde böylesine önemli bir konuma sahip olan Prens William, dünyanın en tanınmış insanlarından biri.

Geleceğin kralının üniversite yıllarında gözlerden uzak kalabilmek için bir zamanlar sahte isim kullandığı bildirildi.

William, 2001'de İskoçya'daki St Andrews Üniversitesi'ne Sanat Tarihi öğrencisi olarak girdi. Daha sonra ana dalını coğrafyaya çevirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oradayken medya, Buckingham Sarayı'yla genç prensi rahat bırakmaları üzerine anlaşma yaptı, böylece prens çalışmalarına rahatsız edilmeden devam edebilecekti. Bir mezuna göre, öğrenciler kraliyet mensubuyla ilgili hikayeler sızdırmamaları, aksi takdirde uzaklaştırma cezası alabilecekleri konusunda uyarıldı.

The Mirror'a göre, William tanınmamak için fazladan özen gösterdi ve şaşırtıcı derecede normal bir sahte isim kullanmayı seçti: Steve.

Bu takma ismin sınıf arkadaşları ve hatta belki de 10 yıl sonra William'la evlenecek olan Kate Middleton tarafından da kullanıldığı bildirildi.

Bununla birlikte gazetenin daha önceki bir haberi, Kate'in William için çok daha arsız bir takma isim kullandığını ve söylentiye göre ona "Koca Willy" (Willy, İngiliz argosunda penis anlamına da geliyor -ed.n) adıyla seslendiğini öne sürdü.

William, Kate'le üniversiteye başladığı yıl, onu bir yardım defilesi için podyumda yürürken gördükten sonra tanışmıştı. Kate de St Andrews Üniversitesi'nde Sanat Tarihi öğrencisiydi.

Takma adlar kraliyet ailesi üyeleri arasında yaygın fakat bunlar çoğunlukla birbirlerine sevgiyle hitap ederken kullanılıyor.

Prens Harry, tartışmalı anı kitabı Spare'de (Yedek) William'la çocukken birbirlerine taktıkları lakapları açıklamıştı.

Sussex Dükü'nün ağabeyine taktığı lakap Willy'ken, William küçük kardeşine Harold diyordu.

Kral III. Charles ve Kraliçe Camilla'nın da birbirleri için çeşitli lakapları var. Onlarca yıl önce Charles'ın Camilla'ya Gladys lakabını taktığı, Camilla'nınsa yeni hükümdara Fred dediği bildiriliyor.

Yıllar içinde çiftin birbirlerine taktıkları diğer lakapların, "sevgilim" ve Urducada "aşkım" anlamına gelen "mehbooba" olduğu bildirildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU