CHP’li Özel: Hiç kimse, hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağımızı düşünmesin

Özel, “Kimse korkmasın Cumhuriyet Halk Partisi burada” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: ANKA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Hiç kimse Cumhuriyet Halk Partisi'nden hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağımızı düşünmesin” dedi.

Özel, Meclis'te açıklamalarda bulundu.

“Milletimizin vermiş olduğu her karara, her oya sonuna kadar saygılıyız” diyen Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili olmamasından dolayı bir grup başkanı, üç grup başkanvekili seçeceklerini katip üyeleri, meclis idare amiri adaylarını, katip üyesi adayları belirleyeceklerini kaydetti.

Özel şöyle devam etti:

Sayın Engin Özkoç milletvekili değil, Sayın Engin Altay bu göreve tekrar talip değil, ben tekrar grup başkanvekilliği görevine talip değilim. Şu ana kadar 8 arkadaşımız bu konuda taleplerini bildirdiler. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak tüm kademelerde şeklen değil, gerçekten milletvekillerimizin vereceği kararla adaylarımızı ve grup başkan vekillerimizi belirleyeceğimiz bir süreci yaşayacağız.

Seçim sonuçlarını değerlendireceklerini kaydeden Özel, “Hiç kimse şöyle bir şeyi beklemesin Cumhuriyet Halk Partisi'nden. Hiçbir şey olmamış gibi siyaset yapacağımızı düşünmesin. Birincisi 25 buçuk milyon oyun partimize, grubumuza, ittifakımıza yüklediği bir sorumluluk... Onların beklentileri, onların endişeleri var. Bunları bilerek ve bu sorumluluğa göre hareket edeceğiz. Ancak 27 buçuk milyon partimize, adayımıza oy vermemiş seçmeni de anlamak durumundayız. Her seçim sonucu seçmenin siyasete yazdığı bir mektuptur. Eğer bu seçim cumhuriyetin yüzüncü yılında yapılıyorsa artık bunu bir mektup değil bir kitap gibi okumak lazım. Her sayfasını, her satırını dikkatle okuyacağız. Hangi mesajlar verildi, neyi doğru yaptık? Çünkü birçok şeyi doğru yaptık ve Türkiye'nin her iki seçmenden neredeyse birinin oyunu alan Türkiye'nin tam yarısını barıştıran, kucaklaştıran, birlikte hareket ettiren, birlikte aynı seçmen, aynı aday karşısında aynı adayın arkasında birleştiren bir yüzde 50 var. Bu çok önemli ve burada bir sorumluluk var. Bu sorumluluğu taşımak ve onların beklentilerini en uygun cevabı vermek durumundayız. Ama bir o kadar da bize oy vermeyen seçmen var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mesajı da doğru okumak durumundayız. Bu anlamda cumartesi günkü grup seçimlerinden sonra MYK toplantımız olacak. Kapsamlı bir MYK toplantısı yapılmasına, ucu açık bir MYK, uzun bir MYK toplantısı yapılmasını Sayın Genel Başkanımız dün karar verdi. O konuda Sayın Genel Sekreterimiz gerekli bildirimleri yaptı. Ardından parti meclisi toplantısı olacak. Ardından kuvvetli ihtimal il başkanları toplantısı olacak. Ve bunları kısa sürede yaparak seçim sonuçlarını hızla değerlendirdiğimiz, daha sonra da kamuoyuna Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Cumhuriyet Halk Partisi grubunun yol haritasını paylaştığımız bir süreci göreceksiniz” dedi.

Gençlerden ümitsizliğe kapılmamalarını talep eden Özel şunları kaydetti:

Özellikle bu seçimde parlamentoya taşınan bazı partiler üzerinden kadınların çok endişeli olduğunu biliyoruz. Kimse korkmasın Cumhuriyet Halk Partisi burada. Türkiye'nin iki seçmenden birinin oyunu almış Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen ittifak burada. Bu konuda üzerimize ne düşüyorsa yapmaya, gayretimizi göstermeye devam edeceğiz. Ayrıca bizlere oy vermiş olanların gönül kırıklıkları varsa, o gönül kırıntılıklarını elbette onaracağız. Ancak kimse de şundan endişe etmesin. Hiçbir şey olmamış gibi mi davranacaklar? Öyle davranmıyoruz. Mesajı doğru okuyoruz. Yapmamız gerekenleri biliyoruz ve üzerimizdeki sorumluluğun ve ne yapmamız gerektiğinin cumhuriyetin yüzüncü yılında yüz yıl önce iktidarda olan parti olarak kurucu parti olarak, kurucu irade olarak sorumluluklarımızın, görevimizin sonuna kadar farkındayız.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU