James Dean imzalı fotoğraf ve sözleşmeler 260 bin dolara satıldı

Yıldızın kariyeri boyunca rol aldığı üç filmden biri olan Cennetin Doğusu'nun kontratı yaklaşık 23 bin dolara alıcı buldu

James Dean, hayatını kaybetmeden önce Elizabeth Taylor ve Rock Hudson'la birlikte Devlerin Aşkı'nda rol almıştı (Nate D. Sanders Müzayede Evi)

James Dean'in hatıra eşyalarının yer aldığı yaklaşık 400 parçalık koleksiyon, 260 bin dolardan fazla bir meblağa alıcı buldu. Koleksiyonda Dean'in imzasını taşıyan fotoğraf ve mektupların yanı sıra Warner Bros.'la yaptığı sözleşmeler bulunuyordu.

Hollywood efsanesiyle bağlantılı eşyalar, aktörün 2008'de hayatını kaybeden menajeri Jane Deacy'nin New York'taki konutunda bulunuyordu. Açık artırma, geçen hafta Nate D. Sanders Müzayede Evi'nde gerçekleşti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

En yüksek teklif, film yıldızının Warner Bros.'la yaptığı ve 48 kez parafladığı Cennetin Doğusu'na (East of Eden) ait kontrata geldi. 7 Nisan 1954 tarihli kontrata toplamda 18 teflif verildi. Kontratın satışı 22 bin 958 dolara gerçekleşti.

Müzayede evi belgeyi "Hollywood tarihindeki en önemli oyunculuk sözleşmelerinden biri" olarak tanımladı.

James Dean, bu filmin ardından 1955'te Asi Gençlik (Rebel Without a Cause ve sonra da Devlerin Aşkı'nda (Giant) rol almıştı. 

Müzayededeki ikinci en yüksek teklif, 2 Nisan 1955 tarihli Devlerin Aşkı için imzalanmış olan sözleşmeydi. Kontrat, toplam 14 teklif aldı ve 15 bin 679 dolara alıcı buldu.

kontrat.JPG
Dizi ve reklamlarda da rol alan James Dean, 550 Spyder model Porsche'sini kullanırken geçirdiği kazada yaşamını yitirmişti (Nate D. Sanders Müzayede Evi)


30 Eylül 1955'te henüz 24 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden James Dean, kariyerinde sadece üç filmde rol almıştı. 

Açık artırmadaki üçüncü en yüksek teklifse film yıldızının, kendisi için ikinci bir anne gibi olduğunu söylediği menajeri Jane Deacy'ye gönderdiği 34 cm x 26 cm boyutlarındaki fotoğrafı oldu. 

İmzalı fotoğrafta James Dean gülümseyerek sigara içerken görülüyordu. Ürün toplam 6 teklif aldı ve 15 bin 101 dolara satıldı. 
 

Independent Türkçe, Daily Mail, MovieWeb

DAHA FAZLA HABER OKU