İBB selden etkilenen Eminönü esnafından 3 ay para almayacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), cumartesi günü meydana gelen selde Eminönü alt geçidinde dükkanları zarar gören vatandaşlara 3 ay boyunca karşılıksız maddi yardım sağlayacak, zarar gören iş yerlerinin bakım ve onarımını üstlenecek

Fotoğraf: AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Eminönü ziyaretinin ardından İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı da selden etkilenen esnaf ile bir araya geldi.

Eminönü alt geçidindeki dükkanları zarar gören vatandaşlara İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 ay boyunca karşılıksız maddi yardım sağlanacağını açıklayan Yazıcı, zarar gören işyerlerinin bakım ve onarımının da İBB tarafından yapılacağını söyledi.

Su baskını riskine yeni boru hattı çözümü: Tahliye kapasitesi 5 kat artacak

Yazıcı’nın Eminönü esnafı ile yaptığı görüşmede 2 ayrı boru hattı yapılarak meydan ve alt geçitte biriken suyun anında denize tahliye edilip alt geçidin tahliye kapasitesinin 5 kat artırılmasına da karar verildi.

Kısa vadeli çözüm olarak ise Eminönü alt geçidinde yer alan terfi istasyonundaki pompanın daha büyük 6 yeni pompa ile değiştirileceği, ara sokaklardaki yağmur suyu hatlarının revize çalışmasının acilen tamamlanacağı ve Metro İstanbul A.Ş.’ye ait elektronik sistemlerin doğru yere deplase edilerek tramvay ve meydana ulaşımda yaya sirkülasyonunun hızlandırılacağı kaydedildi.

Murat Yazıcı, Yenikapı Arıtma Tesisi’nde devam eden biyolojik arıtma tesisi inşaatının da en kısa sürede tamamlanarak meydanda biriken atıksu ve yağmur sularının bu tesise aktarılacağını bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU