Margot Robbie, ünlü Tarantino filmindeki kirli ayaklarının nedenini açıkladı

Robbie, ikonik sahnede sinema salonuda ayakkabılarını çıkarıp ayaklarını öndeki koltuğa uzatıyordu

Margot Robbie, son olarak Greta Gerwig'in yönettiği Barbie'de Ryan Gosling'le birlikte rol aldı (Sony)

Margot Robbie, Quentin Tarantino'nun Bir Zamanlar Hollywood'da'daki (Once Upon a Time... in Hollywood) kirli ayaklarının sebebini açıkladı.

Robbie, 2019 yapımı Tarantino filminde, yalınayak dolaştığı ve ayakkabı giymekten nefret ettiği söylenen, hayatını kaybetmiş oyuncu Sharon Tate'i canlandırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

32 yaşındaki Avustralyalı oyuncu, Tarantino'nun filmin ikonik sahnesinden önce ayaklarını temizlememesini özellikle istediğini söyledi.

Filmin çok konuşulan sahnesinde Robbie, sinema salonundayken ayakkabılarını çıkarıyor ve ayaklarını önündeki koltuğa koyuyor. Sahne kısa sürede büyük bir tartışma konusu haline gelmiş, hatta Brad Pitt'in rol arkadaşı Robbie'yle dalga geçmesine yol açmıştı. En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ödül kazanan Pitt, "Rol arkadaşlarıma, Leo'ya, Margot Robbie'ye, Margot Robbie'nin ayaklarına teşekkür etmek istiyorum" demişti.

Vogue'un YouTube dizisinin yeni bölümünde Robbie, filmde ayaklarının kirli görünmesini kendisinin istemediğini ve bu kararın spontane olduğunu söyledi.

Barbie'nin yıldızı, "Karakterim kendini beyazperdede görmek için sinema salonuna giriyor ve botlarını çıkarıp ayaklarını uzatarak yerleşiyor" diyerek anlattı. 

Ama ayaklarım kirliydi çünkü sette dolaşıyordum. Filmde de kirli kaldılar çünkü Quentin 'Temizleme. Onları temizleme' dedi.

Robbie şunları ekledi: 

Biri ayaklarımı temizlemek için koştu ve o da 'Hayır, bu gerçek. Böyle kalsın' dedi.

Tarantino geçmişte de filmlerinde bol miktarda kadın ayağı çekimi kullanmıştı. Sadece Bir Zamanlar Hollywood'da'da filminde, hem çıplak hem de ayakkabılı 36 insan ayağı görüntüsü olduğu bildirilmişti.

Ucuz Roman'ın (Pulp Fiction) yönetmeni daha önce kadın ayaklarına yönelik "fetişi" hakkında yapılan yorumlara değinmiş ve sinematografisinde bu kadar sık yer verme kararını gerekçelendirmişti.

"Pek çok iyi yönetmenin filminde çok fazla ayak vardır" diyen yönetmen, yorumları "ciddiye almadığını" da sözlerine eklemişti.


Independent Türkçe, Insider, NME

DAHA FAZLA HABER OKU