Rus basını: Ukrayna Genelkurmay Başkanı füze saldırısında ağır yaralandı

Valeriy Zalujni bir süredir kamuoyunun karşısına çıkmıyor

Valeriy Zalujni bu yıl TIME dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 insanından biri olarak seçilmişti (Reuters)

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujni'nin geçen ay Herson'a yapılan füze saldırısında ağır şekilde yaralandığı iddia edildi.

Rus haber ajansı RIA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, saldırı sırasında başından yaralanan Zalujni'nin vücuduna da sayısız şarapnel parçası isabet etti.

Bir süredir kamuoyunun karşısına çıkmayan 49 yaşındaki generalin, saldırının ardından Kiev'deki bir askeri hastanede kafatası ameliyatı olduğu öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RIA'nın haberinde, doktorların Zalujni'nin yaşamasını bekledikleri ancak askeri görevlerini yerine getiremeyecek durumda olduğu ifade edildi.

Haberde Ukraynalı generalin aynı zamanda diyabet hastası olması nedeniyle tedavi sürecinin karmaşıklaştığı ifade edildi.

Rusya Dış İstihbarat Servisi Direktörü Sergey Narışkin ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Tabii ki bazı bilgiler aldık ancak bu bilgilerin yüzde 100 doğru olduğunun garantisini veremem. Bu nedenle elinizdeki bilginin ötesinde bir şey söylemem olası değil" diye konuştu.

Zalujni'nin ağır yaralı olduğu haberi Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Başkanı Aleksey Danilov tarafından yalanlandı. Danilov, Zalujni ve diğer generallerin çarşamba günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'yle bir görüşme yaptığını söyledi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Zalujni'nin nerede olduğuna ilişkin spekülasyonlar, Ukraynalı generalin 10 Mayıs'ta yapılan üst düzey NATO toplantısına katılmamasının ardından ortaya çıkmıştı.

NATO Askeri Komitesi Başkanı Rob Bauer, Ukraynalı generalin sahadaki karışık operasyonel durum nedeniyle toplantıya katılamayacağının kendilerine bildirildiğini söylemişti.

Ukrayna Savunma Bakan Yardımcısı Anna Malyar ise Zalujni'nin iyi durumda ve görevinin başında olduğunu belirterek, Ukraynalı generalin sağlığıyla ilgili iddiaların Rusya tarafından moral bozmak amacıyla ortaya atıldığını öne sürdü.


Independent Türkçe, RT, TASS 

DAHA FAZLA HABER OKU