Ünlü teknoloji zengini, genç kalabilmek için oğlunun kanını kendine naklediyor

Kendi kanını da babasına veriyor

Yaptırdığı kan naklini Instagram hesabından duyuran Johnson, "Oğlum, babam ve ben dünyanın ilk çok nesilli plazma değişimini tamamladık" diye yazdı (Instagram / @bryanjohnson_)

Sonsuza dek genç kalma takıntısı olan bir teknoloji milyonerinin, ergenlik çağındaki oğlundan kan nakli yaptırmaya başladığı öğrenildi.

Bu operasyonla genç kalabileceğine inanan 45 yaşındaki teknoloji girişimcisi Bryan Johnson, kendi kanından birazını da babasına veriyor.

Bloomberg'in haberine göre, kısa süre önce 17 yaşındaki oğlu Talmage ve 70 yaşındaki babası Richard'la nesiller arası bir kan takası yapmak için ABD'nin Dallas bölgesindeki bir sağlık kliniğine gitti.

Öte yandan bu, Johnson'ın kan nakli için sağlık merkezine ilk gelişi değildi. Milyoner önceki ziyaretlerinde de profiline, vücut kitle indeksine, genel sağlık kaydına, beslenmesine ve kan grubuna göre özenle seçtiği bir donörden kan nakli yaptırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Önceki aylarda Bloomberg, teknoloji girişimcisinin "beyin, kalp, akciğerler, karaciğer, böbrekler, tendonlar, dişler, deri, saç, mesane, penis ve rektumunu" 18 yaşındaki haline döndürmek için doktorlardan tavsiye aldığını da bildirmişti.

İddiaya göre 30 doktor ve uzmandan oluşan bir ekip, bu konuda Johnson'a tavsiyelerde bulunmuştu.

Girişimcinin bu çabalar doğrultusunda yılda yaklaşık 2 milyon dolar harcadığı belirtiliyor.

Johnson, beyin aktivitelerini izleyebilen ve kaydedebilen teknolojiler geliştiren Kernel firmasının kurucusu. Aynı zamanda erken aşamadaki teknoloji girişimlerine yatırım yapan risk sermayesi kurumu OS Fund'ın CEO'su.

Milyonerin kan nakli arayışıysa genç kalmak için çocukların kanlarına ihtiyaç duyan vampir ve cadı hikayelerini akla getiriyor.

Ancak 2021'de fareler üzerinde yapılan deneyler, bu yöntemin en azından hayvanlarda işe yarayabileceğini göstermişti.

ABD'deki Pittsburgh Üniversitesi'nden bilim insanları, genç farelerden yaşlılara aktarılan kan sayesinde kasların, hücrelerin ve dokuların yenilendiği sonucuna varmıştı.

Öte yandan bu yöntemin insanda işe yarayıp yaramadığı bilinmiyor.

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), 2019'da genç kalma amacıyla yapılan kan nakline karşı bir uyarı yayımlamıştı.

Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

Genç donörlerden alınan plazma infüzyonunun yaşlılığı iyileştirmek, hafifletmek, tedavi etmek veya önlemek için kanıtlanmış hiçbir klinik faydası yoktur. Ayrıca herhangi bir plazma ürününün kullanımıyla ilişkili riskler mevcut.

Los Angeles'taki City of Hope Ulusal Tıp Merkezi'nden biyokimyacı Charles Brenner da, "Bana göre bu yöntem iğrenç, kanıtlanmamış ve nispeten tehlikeli" dedi.

Bloomberg'e konuşan Brenner, "Yaşlanmamak için nakil isteyen insanların temelde bir kaygı sorunu var" diye ekledi:

Ölümlü olmalarıyla ilgili kaygı sorunları var.

 

Independent Türkçe, Futurism, Bloomberg

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU