Birleşik Krallık'ta yolu kapatan çevreciler saldırıya uğradı

Sürücüler de eylemcilere korna çalarak tepki gösterdi

Polis, çevreci aktivistlere saldıran kişinin kimliğini açıklamadı (@JustStop_Oil / Twitter)

Birleşik Krallık'ta (BK) bir kişi, çevreci grup Just Stop Oil'ın (Sadece Petrolü Durdurun) düzenlediği yürüyüşte protestoculara saldırdı.

Başkent Londra'da cuma günü yaşanan olayda 18 eylemci, tarihi Londra Kalesi'ne giden yolda pankartlarla yürüyüş düzenledi.

Sokak üzerindeki bir binadan çekilen videoda, protestocuların arasına dalan bir kişinin aktivistlerin taşıdığı pankartları ellerinden aldığı görülüyor. 

Yetkililer tarafından kimliği açıklanmayan kişi, daha sonra eylemcilerden birini iterek yere düşürüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Protestocular sakin şekilde yürüyüşe devam etmeye çalışırken, adam diğer aktivistleri de iterek yolun dışına atmaya çalışıyor. 

Saldırganın yürüyüşü kaydeden bir göstericinin elindeki telefonu alıp fırlattığı da görülüyor.

Trafikteki sürücülerin de yolu kapatan aktivistlere tepki olarak korna çaldığı duyuluyor.

Metropoliten Polis Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, görüntülerle ilgili inceleme başlatıldığı belirtilirken, yurttaşlara polis olay yerine gelmeden eylemcilere müdahale etmeme çağrısı da yapıldı.

Just Stop Oil ise Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, 13 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 13 bin kişinin evinden olduğu İtalya'daki sel felaketine dikkat çekilerek, "BK sokaklarında gördüğümüz aksaklıklar, yeni petrol, doğalgaz ve kömür lisanslarını durdurmazsak başımıza geleceklerle kıyaslanamaz bile" dendi.
 


Çevreci grup, ekimde düzenlediği protestoda, Vincent Van Gogh'un Londra'daki Ulusal Galeri'de yer alan "Ayçiçekleri" adlı tablosuna çorba fırlatarak da gündem olmuştu. 

Just Stop Oil'ın temmuzda düzenlediği eylemde de aktivistler, ellerini Leonardo da Vinci'nin ünlü eseri Son Akşam Yemeği tablosuna yapıştırmışlardı.


Independent Türkçe, Telegraph, Sky News

DAHA FAZLA HABER OKU