Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Ateş ve Muhsin Yazıcıoğlu mesajı

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu "Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele etmek zorundayız. Teröre destek verenin de teröristin yanında duranın da seyyar mahkemeler kuranların da Allah bin belasını versin" diye konuştu

Fotoğraf: CHP

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

Devlette 27,5 yıl çalıştığına işaret eden Kılıçdaroğlu "Her zaman her yerde dürüst görev yapmaya özen gösterdim. Hiç kimsenin hakkını, hukukunu ihmal etmemeye özen gösterdim" diye konuştu.

"Teröre destek verenin Allah bin belasını versin"

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Herkese yardımcı olmak gibi geleneksel bir aile yapısından geliyoruz. Sinan Ateş'in katillerini unutmadık. Kulaklarından yakalayacağım, yargıya teslim edeceğiz. Hiç endişe etmeyin. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu geldi, 'babamın hakkını, hukukunu savun' dedi. Ona da söz verdim. O olayı da bütün ayrıntılarıyla ortaya koyacağım ve bu millete bilgi vereceğim. Gizli kapaklı bir şey olmayacak. Yok masanın altı, yok masanın üstü, yok terör örgütleri, yok işbirliği, açık ve net söylüyorum. Terör bir insanlık suçudur. Nereden gelirse gelsin hep beraber mücadele etmek zorundayız. Teröre destek verenin de teröristin yanında duranın da seyyar mahkemeler kuranların da Allah bin belasını versin.

"Biz Kuvayımilliyeciyiz"

Kökten milliyetçi olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bizim milliyetçiliğimiz onlarınkine benzemez. Onlarınki mevsimlik milliyetçilik" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Birilerine boyun eğmeyiz, birilerinin önünde diz çökmeyiz. Düne kadar küfür ettikleri adamın kapısına gidip de onun önünde para dilenmeyiz. Biz Kuvayımilliyeciyiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçildiğinde Çankaya'ya gideceğini belirterek, "Sizler gibi yaşayacağım. Sizler gibi yaşıyorum zaten. Sizler gibi bir aileden geliyorum ben aslında. Herkesi seviyorum, herkese saygı duyuyorum. Bana oy versinler vermesinler, söz verdim, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım, 85 milyonu kucaklayacağım" diye konuştu.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU