Galaksinin Koruyucuları 3'ü izleyenler, filme konan yaş sınırının yetersiz kaldığını söylüyor

Sinemaseverler küçük çocukları olan hayranları uyardı

Marvel hayranları filmdeki bazı "rahatsız edici" içerikler sebebiyle Galaksinin Koruyucuları 3'ün (Guardians of the Galaxy Vol 3) yaş sınırını sorguluyor.

James Gunn'ın MSE (Marvel Sinematik Evreni) üçlemesinin son bölümü bu hafta vizyona girdi. Filmin Birleşik Krallık'ta 12, ABD'de ise 13 yaş ve üstüne uygun olarak derecelendirilip gösterime girmesi (Türkiye'de de 13 yaş ve üzeri izleyiciye uygun olarak derecelendirildi -ed.n.), çocukların sinemaya gidip filmi izleyebilmesine imkan sağlıyor.

Galaksinin Koruyucuları 3, Bradley Cooper'ın karakteri Roket Rakun'un geçmişine ve onun üzerinde deney yapan kötücül Yüksek Evrimci'ye (Chukwudi Iwuji) odaklanıyor.

Bundan sonrası Galaksinin Koruyucuları'ndan küçük spoilerlar içeriyor...

Filmde CGI'la (Bilgisayar Üretimli İmgeleme) işlenmiş hayvanların, şekillerini bozan mutasyonlara maruz bırakılarak bedenlerine grotesk görünümlü mekanik uzantılar takıldığı birkaç doğaüstü hayvan istismarı sahnesi yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir başka bölümdeyse Koruyucular, tamamen etimsi organik maddelerden oluşan yıldızlararası bir kütle olan Orgosphere'ı ziyaret ediyor.

Hayranlar sosyal medyada "karanlık" ve "kanlı" içeriğe dikkat çekerken, birçoğu filme daha yüksek bir yaş sınırı getirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bir izleyici "Galaksinin Koruyucuları 3 kesinlikle 13 yaş sınırını hak etmiş ve 13 yaşından küçük çocukları götürmeyi planlıyorsanız dikkatli olmanızı tavsiye ederim" diye yazdı.

Şiddet dolu, karanlık ve acımasız. Kesinlikle 13 yaş sınırını sonuna kadar zorlamışlar. Rahatsız edici görsel ve tematik öğeler var.

Başka biri de "Galaksinin Koruyucuları 3'ü yeni izledim ve kesinlikle yaş sınırını zorluyor" diye yazdı.
 

Zoe Saldaña
Zoe Saldaña, Galaksinin Koruyucuları 3'te (Marvel Studios)

 

Spoiler vermeyeceğim ama Disney/Marvel için çok fazla hayvan zulmü, tonlarca şiddet, vahşet ve bolca küfür var. Çok küçük veya kolay rahatsız olan izleyicilere göre değil. Ben ve 13 yaşındaki çocuğum sevdik.

Bir diğer izleyiciyse "Galaksinin Koruyucuları 3'ü izledim" diye yazdı.

Nasıl olmuş da 12 yaş sınırıyla paçayı kurtarmışlar lan? Eğer filmi izlediyseniz, hangi sahnenin bana bu soruyu sordurduğunu çok iyi biliyorsunuz.

Başka bir hayran da şu yorumu yaptı:

Belki de James Gunn MSE'den ayrıldığı içindir ama Galaksinin Koruyucuları 3 gerçekten yaş sınırı/vahşet açısından çok aşırıya kaçmış gibi geldi. Açık ara şimdiye kadarki en küfürlü ve şiddet içerikli MSE projesi.

 

Chris Pratt
Chris Pratt, Galaksinin Koruyucuları 3'te (Marvel/Disney)


Derin etki yaratan sahnelerle birlikte MSE bu filmde ilk kez "s harfiyle başayan küfürü" de kullanıyor.

The Independent'ın film eleştirmeni Clarisse Loughrey 4 yıldız verdiği Galaksinin Koruyucuları 3'ün, son yılların en iyi MSE filmi olduğunu ifade ediyor.

Galaksinin Koruyucuları 3 halen sinemalarda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU