Sahnede ağlayınca dalga geçilen Gwyneth Paltrow "kimlik krizi" yaşamış

1999'da 26 yaşındayken Oscar kazanan oyuncu, ödülünü kabul ederken neden gözyaşlarını tutamadığını anlattı

John Madden'in yönettiği dönem filmi Aşık Shakespeare, 1999'da 7 Oscar birden kazanmıştı (Reuters)

Gwyneth Paltrow, 1999'da Judi Dench, Meryl Streep ve Cate Blanchett gibi iddialı adayları geride bırakarak Aşık Shakespeare'le (Shakespeare in Love) kazandığı En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ının buz gibi karşılanmasını unutamıyor.

"Oscar'ı kazandığımda bu beni biraz kimlik krizine soktu" diyen Paltrow, konuk olduğu podcast'te büyük ödülü kazandığında ne yapması ya da nereye gitmesi gerektiğini bilemediği anlattı.  

Böyle bir gecede ve takip eden haftalarda gördüğünüz ilgiyle başa çıkmak çok zordu, çok kafa karıştırıcı ve açıkçası gerçekten sağlıksız. 'Bu çılgınlık' diyordum. Ne yapacağımı bilmiyordum, kafam karmakarışıktı. Çok fazlaydı. Geri vereceğimden falan değil, harika bir deneyimdi ama benim için pek çok şeyi sorgulattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paltrow ödülü kabul ederken sahnede ağladığı için kendisiyle alay edildiğini de hatırlattı. Paltrow, 2002'de hayatını kaybeden babası Bruce Paltrow'un o dönemde kanser hastası olması nedeniyle duygularını yoğun yaşadığını da ekledi. O yıl, Oscar töreninde kendisine annesi Blythe Danner ve babası Bruce Paltrow eşlik etmişti. 

Britanya'da çalıştığımı ve ağladığım için Britanya basınının bana çok kötü davrandığını hatırlıyorum. Babamın kanserden ölmek üzere olduğunu bilmiyorlardı.

Gerçekten güçten düşmüştü. Yoğun ve bunaltıcı bir andı. Ve bilirsiniz, 26 yaşındaydım. Ağladım ve insanlar bu konuda çok acımasızdı. Sanırım daha az açık yürekli ve kendime karşı çok daha korumacı olmayı ve insanları daha iyi filtrelemeyi öğrenmem gerekecek.

Paltrow, 2021'de konuk olduğu bir başka podcast'teyse Akademi Ödülü'nü kazandıktan sonra gözlerden uzak olmak için ailesinin evinde üç hafta boyunca saklandığını söylemişti.

screen-shot-2020-12-10-at-18.31.25.png
Gwyneth Paltrow, Aşık Shakespeare'de oyuncu olmayı hayal eden genç bir kadını canlandırmıştı​​​​​​​ (Miramax Pictures)


​​​​​​​Rastlantının Böylesi (Sliding Doors) filminin yıldızı, Anna Faris'in programında o zamanları anlatırken "Çok yoğundu. Yalnızlık doğru kelime, gerçekten tuhaf ve gerçeküstü zamanlardı" ifadelerini kullanmıştı:

Oscar'a aday gösterildiğiniz için biraz utanıyorsunuz ve sahtekarlık sendromu yaşıyorsunuz. 'Bunun olduğuna inanamıyorum bile' diye düşünüyorsunuz. 'O kadar iyi bile değilim. Herkes benden nefret mi ediyor?'


Independent Türkçe, Indiewire, Insider

DAHA FAZLA HABER OKU