MHP'li Celal Adan: HDP ve Yeşiller Sol kapatılmalı, HÜDA PAR'la görüşmeyiz

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan'ın katıldığı programda HDP ve Yeşil Sol Parti'nin kapatılmasını isterken, HÜDA PAR'la da görüşmeyeceklerini açıkladı

Fotoğraf: AA

Habertürk TV’de katıldığı canlı yayında Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan MHP'li Celal Adan, hem HDP'nin hem de Yeşil Sol Parti'nin kapatılmasını istedi

Celal Adan, HÜDA Par'la ilgili soruya da "HÜDA PAR'la müdaparla biz ne görüşürüz ne beraber oluruz" yanıtını verdi.

Adan şunları konuştu:

"PKK silahlı örgütünün parlamentodaki temsilcisi HDP’dir. Net. Bunu delillendirmek için bir çabaya gerek yok. Milletvekili çıkıp diyor ki “PKK terör örgütü, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tükürüğünde boğar.” Eş Başkanı çıkıp diyor ki “Biz sırtımızı Türk devletine değil PYD’ye dayıyoruz.” “HDP ile PKK eşkıya başı Öcalan’ın bir projesidir” diyor.

Bunların desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti devletinde bir devlet başkanı seçilmemelidir. Bunların desteğiyle kazancak bir devlet başkanı Türkiye’yi asla yönetemez. Türkiye’yi daha büyük sıkıntılara sokacak gelişmelere sebebiyet teşkil eder.

İstiklal Marşı’nı söylemeyen bir siyasi parti, bir cumhurbaşkanını seçmemeli. Cumhurbaşkanı adayı bunlardan destek istememeli. HDP Kapatılmalıdır. Yeşil Sol da kapatılmalıdır."


Cumhur İttifakı'nın Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) ile iş birliğiyle ilgili soru üzerine Adan şöyle konuştu:

"Cumhur İttifakı'yla ilgisi yok HÜDA PAR'ın. HÜDA PAR'ın adayları AK Parti'den milletvekili adayı, ittifakın içinde değil. Bizden buradan bir şey çıkmaz, HÜDA PAR'la müdaparla biz ne görüşürüz ne beraber oluruz. Aday olarak gösteriliyorlar, onlar da teröre karşıyız diyorlar, birtakım şeyler söylüyorlar. Bir ittifak değil, AK Parti listelerinden milletvekili adayları."

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU