Kılıçdaroğlu Nevşehir'de konuştu: Türkiye'den çalınan paranın kaç para olduğunu biliyorum o paraları size getireceğim

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Nevşehir'de halkla buluştu

Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi

Kılıçdaroğlu ve Yavaş'ın Nevşehir'deki seçim mitinginde ilk konuşuna Mansur Yavaş oldu.

Yavaş şunları söyledi:

"Karalamak, kötülemek, nefret dili, ayrıştırmak... Biz bu filmi 2019 senesinde gördük. Her seçim yaptıkları gibi sürekli ayrıştırmak, sürekli kötülemek.

Uzun süre Altılı Masa, Altılı Masa derken kendileri de altıyı tutturdular. Grup başkanvekilleri (Bülent Turan) 'HÜDAPAR bizim ittifakımızda değil' demiş. Nerede? Hangi listelerden aday oldu?"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cami açılışındaki sözlerine tepki gösteren Yavaş, "Bir cami açılışında dediler ki, 'Diyanet'i kapatacakmış.' Diyanet İşleri Başkanlığı'nı Mustafa Kemal Atatürk kurdurmuş, kapatmaya kimsenin gücü yetmez" ifadelerini kullandı.

Gençlere çağrı yapan Yavaş,"Gençler görev size düşüyor; birinci turda bitireceksiniz. İkinci tura kalmayacak. Ben 2014 seçimlerinde bir gadre uğradım biliyorsunuz. Hiç bunlara fırsat vermeyeceğiz, açık farkla birinci turda bitireceğiz" diye konuştu.
 

"Türk lirasını pula çevirdiler"

Yavaş'tan sonra kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu ise "Gençler iktidar istiyorlar, iktidar onların hakkı" diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden her şeyi dışardan alıyoruz. Milliyetçi dediğin el avuç açmaz. Zenginleşen sözü dinlenen bir Türkiye olacak. Elin oğlu üretiyor kazanıyor. Biz üreteceğiz kazanacağız. Üniversiteler bilgi üretecek. Milliyetçilik budur. Bereketli topraklarımız tütünümüzü yok ettiler. Her şey dışardan geliyor. Türk lirasını pula çevirdiler bir de milliyetçiyiz diyorlar. Bizim çocuklarımız bizden iyi eğitim aldılar ama bizden daha düşük gelir elde ediyor. Şimdi iş arıyorlar iş yok ben burada neden kalayım diyorlar yurtdışına gitmek istiyorlar. Gençler size sözüm var bu ülkede kalacaksınız bu ülkeyi zenginleştireceksiniz. Petrol lobisine, kömür lobisine teslim olmuşlar. Onlar yandaş için çalışır ben vatandaş için. Ben ne yapacağım sarayı Gazi Atatürk'ün bir köşkü var Çankaya'da. Mansur Başkan söyledi biz hep beraber Çankaya'ya yürüyeceğiz.

"Cumhurbaşkanının 16 uçağını satacağım"

6 lider söz verdik savurganlığı durduracağız. Cumhurbaşkanının 16 uçağını satacağım yangın söndürme uçağı alacağım.
Motorları maviliklere süreceğiz. Bu ülke dünyanın en güzel ülkesi. Sizin için çalışacağım. Beşli çetenin burnundan fitil fitil getireceğim. Uyuşturucu baronlarının da burnundan getireceğim. Türkiye'den çalınan paranın kaç para olduğunu biliyorum o paraları size getireceğim. Manhattan'da 10 bin dolar kirası olan bina dikiyorlar. Bay Kemal yer mi bunu. O 35 katlı binayı da bu ülkenin tapusu olarak getireceğim.

Geçenlerde söyledim, asgari ücret kadar vereceksiniz dedim. Vermediler. Kurban Bayramı'nda Allah nasip ederse bankaya gideceksiniz 15 bin liranızı çekeceksiniz, torunlarınıza harçlık vereceksiniz. Emekli bu ülkenin büyümesi, kalkınması için alın teri döken, sosyal güvenlik primini ödeyen, zamanı gelince emekli olan, güzel bir hayat sürmek isteyen kişi demektir.

Sinan Ateş sözü

Süleyman Şah türbesini vatan toprağına götüreceğiz bütün dünya selam duracak. Milletin karnının doyması lazım açlığın yoksulluğun olmaması lazım. Her evde huzur olması lazım. Vatandaşlarımız arasında ayrımcılık olmayacak.

Bir de Sinan Ateş var Sinan Ateş'in katillerini yakalayacağız asla unutmayacağız."

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU