Elon Musk, "oğlunun kılığına girip müstehcen yorumlar paylaştığı" gizli hesabını ifşa etmiş olabilir

"SON DAKİKA: Elon Musk'ın Twitter'da bir alternatif hesabı var"

Musk'ın Twitter'daki abonelerinden yılda 1 milyon 200 bin doların üzerinde kazanç elde ettiği biliniyor (AFP)

Elon Musk, yanlışlıkla kendi gizli hesabını açığa çıkarmış olabilir.

Twitter'ı geçen yıl 44 milyar dolara satın alan Musk, şu sıralar kullanıcıların para kazanmasını sağlayan abonelik sisteminin reklamını yapıyor. Ancak milyarder bu doğrultuda yaptığı bir paylaşımda kendi yan hesabını da açığa vurmuş oldu.

Milyarder, 25 Nisan'da hesabından paylaştığı bir ekran görüntüsünde kendi abonelerini sergilemek istedi. Paylaştığı fotoğrafta Musk'ın yaklaşık 25 bin ücretli abonesinin olduğu görülüyor.

Öte yandan ekran görüntüsündeki bir başka ayrıntı da takipçilerin dikkatini çekti. Musk'ın Twitter'a giriş yaptığı ikinci bir hesap vardı ve bu hesabın profil fotoğrafında bir çocuk yer alıyordu.
 


DogeDesigner adlı bir kullanıcı, bu ayrıntıya dikkat çekmek için paylaştığı bir tweette "SON DAKİKA: Elon Musk'ın Twitter'da bir alternatif hesabı var" diye yazdı.

Musk'ın bu tweete cevap yazması da tartışmaları alevlendirdi. Milyarder, "Bunun ben olduğumu asla tahmin edemezsin" ifadelerini kullandı.

Fotoğraftaki kendi oğlu mu?

Twitter kullanıcılarının profil fotoğrafından yola çıkarak söz konusu hesabı bulması sadece dakikalar sürdü. Bu kısa aramadan sonra kullanıcılar "Elon Test" (@ErmnMusk) adlı bir hesaba ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hesap, Musk'ın Twitter'ı satın alma sürecini tamamlamasından sadece birkaç hafta sonra, kasım ayında açılmıştı.

Fotoğraf daha önce hiçbir yerde paylaşılmamıştı, yani bu hesaba özgüydü. Görüntüde elinde oyuncak bir roket tuttuğu görülen küçük çocuğun da Musk'ın oğlu X Æ A-12 olduğu düşünülüyor.

Pazartesi gecesi hesaptan, "Sonunda 4 Mayıs'ta 3 yaşıma gireceğim!" diye tweet atılmıştı. Bu tarihin gerçekten de X Æ A-12'nin doğum günü olduğu ifade ediliyor.

Hesaptan ayrıca, "Keşke gece kulüplerine gidecek yaşta olsaydım" diye yazılmıştı:

Kulağa çok eğlenceli geliyorlar.

Müstehcen tweetler göze çarpıyor

Bu arada hesaptan paylaşılan bazı tweetlerde müstehcen imalar da göze çarptı.

Bunlardan birinde hesap, yazılım firması Microstrategy'nin CEO'su Michael Saylo'ya Japon kızlarından hoşlanıp hoşlanmadığını sormuştu.

Hesap, Musk'ın ana hesabında yayınladığı bir Pornhub mim'ine bile yanıt vermişti.

Öte yandan Musk bu hesabı resmen doğrulamadığı için toplanan tüm veriler "ikincil kanıt" niteliğinde.

Musk'ın yetişkinlere yönelik içeriklerle ilgili şakalar yapmak için kendi küçük olduğunun "kılığına girip girmediği" tartışmasıysa devam ediyor.

 

Independent Türkçe, Gizmodo, Futurism

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU