Pentagon yetkilisi, Ortadoğu'da tespit ettikleri UFO'yu anlattı: "Yarı saydam, metalik"

UFO'nun "3 ila 9 bin metre yükseklikte seyrettiği" belirtildi

Yayımlanan görüntülerde insansız hava aracı kamerasının önünden geçen küçük bir küre yer alıyor (@dave_brown24 / Twitter)

Pentagon'un tanımlanamayan uçan cisimlerden (UFO) sorumlu yetkilisi Sean M. Kirkpatrick, Ortadoğu'da geçen yıl "metalik bir küre" tespit ettiklerini açıkladı.

ABD Kongresi'nde Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nin bir alt kurulunun önüne çıkan Kirkpatrick, tuhaf cismin MQ-9 Reaper insansız hava aracı tarafından gözlemlendiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Popüler kültürde çoğu zaman uzaylılara atfedilen uçan cisimler UFO diye adlandırılsa da ABD makamları artık bunlara "açıklanamayan anormal hava olayları" (UAP) adını veriyor.

Bakanlık bu türden olayları resmen araştırma rolünü üstlenmesi için Tüm Sahalar Anomali Çözüm Ofisi'ni (AARO) kurmuştu.

Bu kurumun direktörü olan Kirkpatrick, Kongre'de yaptığı açıklamada tespit edilen UAP'nin özelliklerini sıraladı.

"Gümüş, yarı saydam, metalik" diye konuşan direktör, sözlerini şöyle sürdürdü:

Havada 3 ila 9 bin metre yükseklikte seyrediyor ve genellikle hiç termal egzoz izi algılanmıyor.

Açıklama özellikle dikkat çekici. Zira daha önce duyurulan UAP gözlemleri insanlı uçaklarla yapılmıştı. Son açıklama ise bir UAP'nin insansız hava aracı tarafından gözlemlendiği, halka açıklanan ilk örnek oldu. 

Kirkpatrick, söz konusu metalik cismin kökenine dair yorum yapmasa da insanlığın neredeyse ulaşamayacağı kadar hızlı hareket ettiğini ve sıradışı bir teknolojiye sahip olduğunu kabul etti.

Öte yandan direktör, UAP gözlemlerinin çok çeşitli potansiyel açıklamaları olduğunu da vurguladı:

Bu açıklamalar, düşman kuvvetlerinin çığır açan teknolojisinden,  halihazırda bilinen nesne ve fenomenlere ya da Dünya dışı varlıklara yönelik aşırı teorilere kadar uzanıyor.

Gizemli nesnenin Ortadoğu'da tam olarak hangi bölgede gözlemlendiği açıklanmadı. Ancak aynı UAP'yle başka benzer karşılaşmaların da yaşandığı düşünülüyor.

Kickpatrick'in komiteye sunduğu görüntülere eşlik eden sunumunda, "UAP'nin özellikleri ve hareketi, bölgedeki diğer 'metalik küre' gözlemleriyle tutarlı" ifadeleri yer aldı.

Direktörün sunduğu, daha sonra halka açılan görüntüleri Politico muhabiri Dave Brown, Twitter hesabından, "Gizliliği kaldırılan yeni UFO videosu az önce düştü" notuyla paylaştı:

 

 

Kickpatrick sunumunda ayrıca, şu anda inceledikleri UAP sayısının da 650 olduğunu söyledi.

12 Ocak’ta ABD makamlarının yayımladığı bir raporda ise bu sayı 510'du.

 

Independent Türkçe, VICE, CNN International

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU