Kaplumbağa "at yerine timsaha bindi"

"Bu kaplumbağanın ihtiyacı olan tek şey bir kovboy şapkası"

Timsah ve kaplumbağalar Florida’daki göletlerde, batalıklarda, nehirlerde ve sulak alanlarda görülebiliyor (Facebook/Traveling with Jef)

ABD'nin Florida eyaletindeki Tampa kentinde dolaşan seyahat blogu yazarı, pazartesi günü ilginç bir görüntüyle karşılaştı.

Jef Henninger, yaklaşık üç metrelik timsahın sırtına binip gezen bir kaplumbağa gördü. Henninger, fotoğrafı Facebook sayfasında şu ifadeyle paylaştı:

Göletin etrafında bir ata binermiş gibi timsaha binen kaplumbağa gördüğünüzde Florida'da olduğunu anlıyorsunuz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blog yazarı, fotoğrafı çektikten sonra timsahın göletin kenarında durduğunu ve kaplumbağanın oturmaya devam ettiğini Insider'a söyledi. Bunun ardından bölgeden ayrıldığını ve bir saat sonra döndüğünü belirten Henninger, kaplumbağanın bir kütüğün üzerine çıktığını kaydetti.

Henninger, timsahın yanında başka bir hayvan görmenin şaşırtıcı olmadığının altını çizdi:

Genellikle alanlarını kuş, kaplumbağa ve diğer hayvanlarla paylaşıyorlar.

Timsahlar fırsatçı beslenme özellikleriyle biliniyor. Bu, timsahların balık, yılan ve kaplumbağa gibi pek çok hayvanı yiyebileceği anlamına geliyor. Henninger, "İşte bu yüzden timsahları kaplumbağa ve kuşlara bu kadar yakın görmek her zaman ilginç. Bu hayvanlar her an yemek olabileceklerini hiç bilmiyor" dedi.

Sosyal medyada fotoğrafla ilgili "Bu kaplumbağanın ihtiyacı olan tek şey bir kovboy şapkası" ve "Timsah acıktığında o otostopçu olmak istemezdim" gibi yorumlar yapıldı

Florida yaklaşık 1,3 milyon timsaha ev sahipliği yapıyor. Eyalette timsahlar genellikle ilkbaharda sokaklarda görülmeleriyle biliniyor. Bölge sakinlerini uyaran yetkililer, gölet ve çevrelerinde dikkatli olunmasını istiyor.

 

Independent Türkçe, Insider, Newsweek

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU