Erdoğan: Bu seçimde iki farklı zihniyet, iki farklı Türkiye hedefi yarışıyor

Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulunan Erdoğan, "Her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca ortaya atan ucube bir ittifak var" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Malatya Deprem Konutları Temel Atma ve 1442 Konut, 250 Köy Evi ile 47 Dükkanın Anahtar Teslim Töreni"ne katılarak konuşma yaptı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da hayatını kaybedenler için baş sağlığı dileyen Erdoğan, "Biz asla bu depremi unutmadık, depremde kaybettiğimiz canları unutmadık, yıkıntıların altında kalan hayalleri unutmadık. Ölenleri geri getiremeyiz ama onun dışındaki kayıpları telafi etmekte kararlıyız" dedi.

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı, bize bir el uzatımı mesafede. Birliğinden dirliğinden taviz vermeyenlerin, yüreğiyle bileğiyle vatanına sahip çıkanların, sevdiğin yar Malatya'ya değmeli diyen gönül sultanlarının, adam gibi adamların kadın gibi kadınların delikanlı gibi delikanlıların şehridir. Bu Malatya, ipi Kandil'deki PKK'lıların eline verenlere yar olur mu? Bu Malatya, ülkesinin güvenliğini terör örgütlerine dış politikasını emperyalistlere teslim edeceklere yar olur mu? Siz bu işi bitirdiniz. 14 Mayıs'ta da sandıklarda bitireceksiniz. Gençler bu işi biliyor. Malatya'ya bunlara en güzel cevabı sandıkta vermek yakışır. 14 Mayıs'ta da bu kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz" ifadelerini kullandı.

"Bu seçimlerde sadece ittifaklar ve adaylar rekabet etmiyor" diyen Erdoğan şöyle devam etti:

Aynı zamanda bu seçimlerde Batı buraya talimat veriyor. İki farklı zihniyet, iki farklı Türkiye hedefi de yarışıyor. Bir tarafta son 21 yılda ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlılarımız...

CHP'nin adamları, ekranlardaki kara yüzleri ne yapıyorlar? TCG Anadolumuzu karalıyorlar. Bunlar Togg'u da karalıyorlar. Siz bu ülkede iktidar olduğunuz zamanlarda bir toplu iğne yapamadınız. Bir eseriniz var mı? Şu anda 10 tane 11 tane büyükşehir belediyeniz var. Bu büyükşehir belediyelerinde ne yapıyorsunuz? Hiçbir şey yok.

"Her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca ortaya atan ucube bir ittifak var"

LGBT tartışmaları ile ilgili muhalefete yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:

Bizim LGBT ile işimiz yok. Bizde kutsal aile kuruluşumuz var. Ona laf ettirtmeyiz. Her türlü yalanı ve iftirayı fütursuzca ortaya atan ucube bir ittifak var. Şu anda ana muhalefetin yanındaki yavru muhalefet bunlar LGBT ile ilgili bir şey söyleyebiliyor mu? Duyamazsınız; çünkü söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu. Arkadaşı Bay Bay Kemal olandan başka ne beklersiniz? Millete örnek gösterebilecekleri tek bir eser yok. Cumhur İttifakı'nın duruşu dimdik ayaktayız. Adam gibi adam, böyle yürüyoruz. Bunların yıkmaktan, durdurmaktan ülkemizin savunma sanayisi atılımlarına dokunmaktan başka hiçbir vaatleri yok.

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş üzerinden muhalefete yönelik suçlamalarına devam eden Erdoğan, "Terörist başını çıkaracaklarmış! Diyarbakır'da 51 Kürt yavrumuzu öldüren Selo'yu çıkartacaklarmış. Bizim hukukumuzda katilin yeri bellidir. Katillere yataklık edenler bellidir. Onun için Cumhur İttifakı'nın işbaşında kalması şart. Eser olmayınca, vizyon olmayınca millete hizmet derdi olmayınca ortada sadece çekişme, didişme, bol hakaret ve saygısızlık var. Bölücülerle, FETÖ'cülerle kolkola girmek gibi omurgasızlıkları var. Kavgasız gürültüsüz aday bile belirlemeyenler bu ülkeye huzur getirir mi?" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU