Muharrem Sarıkaya: Yüzde 28 eşiği…

Sarıkaya, yüzde 28’lik eşiğin altında oyu bulunan partilerin her bir puanlık artışta ortalama 7 milletvekili aldığını kaydetti

Fotoğraf: Twitter @CHPfotograf

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, iki ittifak içindeki partiler açısından yüzde 28 eşiğinin çok şey ifade ettiğini kaydederek, “Çünkü bu eşiğin altında oyu bulunan partiler, her bir puanlık artışta ortalama 7 milletvekili alırken, yüzde 28’i aşmasıyla bu artış katlanıyor, her bir puanlık yükseliş 14-15 milletvekili getiriyor” değerlendirmesinde bulundu.

Sarıkaya, “Yüzde 28 eşiği…” başlığıyla kaleme aldığı yazıda, “Eşiğin üzerindeki partilerin gerilemesi de aynı şekilde oluyor; yüzde 28’e kadar her bir puan düşüş 15 milletvekili götürürken, bu eşikten sonra da yükselişinde olduğu gibi 7 milletvekili kayba uğramasına yol açıyor” dedi.

Sarıkaya şöyle devam etti:

Nitekim benzer sonuçları birçok parti de çalışmalarında ulaşmış. Millet İttifakı tarafından dile getirilen iddia ise ittifak içi beraberliğin %28 eşiğini aşmaya başladığı noktasında. Sahanın yeni ısınmaya başladığını, bundan sonraki süreçte, özellikle de bayram sonrasında kalan 5 hafta içinde çok daha dinamik bir şekle geleceğine vurgu yaptılar ki DEVA Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin de bu iddiayı dile getiren isimlerden… Burada bir diğer soru da muhafazakar sağ seçmenin CHP’nin 6 okuna oy basma davranışını gösterip göstermeyeceği?

Şahin’in bu aşamada önemli bir bilgi aktardığını belirten Sarıkaya, “Parti yönetimi bütün il ve ilçe teşkilatlarına Genel Başkan Ali Babacan’ın ismi ve resminden biraz daha büyük ölçütte CHP lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun resimlerinin asılması talimatı vermiş. Bunun eksiksiz bütün teşkilat kadrolarının uygulamasında da bir aksiliğin oluşmayacağından da eminler” diye yazdı.

Sarıkaya yazısını şöyle sürdürdü:

SP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez de benzer bir yaklaşımda bulundu, “Bütün araştırmalarımız bize aynı sonucu gösteriyor; SP tabanının %90’ı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy verecek. Bu oran gittikçe de artar” dedi.
Ancak SP için en büyük uğraş milletvekili adayı bulunmayan Konya, Adana, İzmir, Balıkesir, Manisa gibi iller…
Bu illerde de SP kadrolarının diğer illerden daha fazla milletvekili gelmesine katkı sağlaması için sandığa gidip oy vereceği beklentisindeler.
Ayrıca garanti seçilecek yerden SP’nin 9, Geleceğin 10, DEVA’nın da 11 milletvekilini Meclis’e taşıyacak olmasından da hepsi mutlu.
Çeperdekilerin de gelmesi halinde bu sayının çok daha yukarı çıkma şansı bulacağını da görüyorlar.

 

Habertürk

DAHA FAZLA HABER OKU