Kılıçdaroğlu: 5’li çetenin hortumları kesilir, sosyal yardımlar aynen devam eder

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu sandıkların tamamına sahip çıkacaklarını bildirdi

Fotoğraf: YouTube

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “5’li çetenin hortumları kesilir, sosyal yardımlar aynen devam eder” dedi.

Millet Buluşması kapsamında Çanakkale’de konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” diyerek, “Bu ülkeye huzuru, işi, aşı getireceğiz. Hiçbir anne acaba çocuğumun beslenme çantasına ne koyacağım diye düşünmeyecek” diye konuştu.

Emeklilerin hiçbir koşulda merak etmemesini kaydeden Kılıçdaroğlu, Kurban Bayramı'nda emeklilere 15 bin TL yatırılacağını belirtti.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bu sefer ödenmeyen parası 15 bin lira olarak banka hesaplarına yatacak. “Yapamaz diyorlar” değil mi? “İstismar ediyorsun” diyorlar değil mi? Bay Kemal'i tanımıyorlar. Bay Kemal söz verdiğinde mutlaka yapar. 2 maaş ikramiye için parayı nereden bulacaksın diyorlardı. Vermek zorunda kaldılar. Emekçiye hak ettiği bayram ikramiyesini vereceğiz. Torunlarıyla beraber, evlatlarıyla beraber huzur içinde, ikramiyesini alacak. Hiçbir ailenin yoksulluk sınırının altında gelir almasına izin vermeyeceğim. Her ailenin asgari gelir güvencesi olacak. Sana söz, kazanacağız.

“Sözlü sınavı kaldıracağız”

Gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “En büyük şikayetinizin torpil olduğunu biliyorum” dedi.  

Gençlerin haklarının elinden alındığını da belirten Kılıçdaroğlu, “Ama size sözüm söz devlette liyakati sağlayacağız ve sözlü sınavı kaldıracağız. KPSS'den ne aldıysanız atamasını yapacağız. Dolayısıyla gençler meraklanmayın. Aşınız olacak, işiniz olacak. Sizin çalışmanız için her türlü çabayı göstereceğiz. Ve size bir sözüm var. Sizin hayalleriniz Bay Kemal'in hedefi olacak” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Atama bekleyen öğretmenler, atama bekleyen sağlıkçılar, atama bekleyen teknik personel tamamını çözeceğim. Bir sözüm var. Onu burada tekrar edeyim. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız. Bütün köylerdeki okulları yeniden açacağız. Ferhat ile Şirin'in buluştuğu gibi öğretmenle öğrencisini buluşturacağız. Hiçbir anne baba çocuğumu kentteki okula göndereyim diye köyünü terk etmeyecek. Ayrıca tarımın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Her gün en az 2 kez, 3 kez yemek yemek zorundayız. Eğer buğdayı dışarıdan alıyorsanız, arpayı dışarıdan alıyorsanız, yulafı dışarıdan alıyorsanız, yemi dışarıdan alıyorsanız, gübreyi dışarıdan alıyorsanız onların utanmaları gerekiyor, utanmaları. Tamamını Türkiye'de üreteceğiz. Hiçbir çiftçiyi, hiçbir üreticiyi tarlaya, toprağa küstürmeyeceğiz ve Türkiye'nin bütün sorunlarını çözeceğiz. El birliğiyle çözeceğiz.

“Yavaş ve İmamoğlu ile birlikteyiz”

Az önce iki belediye başkanınızı dinlediniz. Birisi Ankara'nın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş diğeri İstanbul'un, Avrupa'nın en büyük metropolünün başkanı Ekrem İmamoğlu. Beraber yola çıktık. Beraberiz, birlikteyiz, birlikte mücadele edeceğiz. Birlikte mücadele, güç demektir, kuvvet demektir, iradenin güçlü olarak ifade edilmesi demektir. Bundan da emin olmanızı isterim.

“Tek adam” için 1918 örneği

Çanakkale'nin bizim tarihimizde ne kadar önemli olduğunu ben de biliyorum. Siz de biliyorsunuz. Çanakkale'yi geçilmez kılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve orada yatan binlerce şehidimiz. Çanakkale aynı zamanda Milli Kurtuluş Savaşımızın ön sözüdür. Çanakkale Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğini pekiştirdiği bir savaştır. Ve 1915’te Çanakkale'yi geçilmez kıldılar. 7 düvel geldi ama bir tek gemi, bir tek düşman askeri dahi Çanakkale Boğazı'nı aşamadı. Aradan 3 yıl geçti. Yani 1918. Üç yıl sonra tek kurşun atılmadan, aynı düşman gemileri Çanakkale Boğazı'nı geçtiler ve Dolmabahçe'de demirlediler. Bir adamın, tek adamın, tek bir insana verilen yetkinin ülkeyi hangi hale sürükleyeceğini bilmeniz için bunu anlattım. Milli Kurtuluş Savaşı'nı vereceksiniz. Çanakkale önsöz olacak ilk mücadeleyi vereceksiniz. Binlerce evladımız kucak kucağa orada yatıyor. Hiç kimse ayrımcılık nedir bilmiyor. Kucak kucağa yatıyorlar. Mücadele ediyorlar ama bir kişi çıkıyor “Ben anlaşmayı imzaladım. Hepiniz Çanakkale'yi geçip gelip İstanbul'u işgal edebilirsiniz…” Gelip işgal ettiler. O nedenle biz tek adam rejimine karşıyız. Bu ülkenin çıkarları için tek adam rejimine karşıyız. Bir ülkeyi milli kurtuluş savaşını veren bir ülke, bir kişiye teslim edilemez. O nedenle karşıyız.

Zaman zaman kendilerine terörist suçlaması yapıldığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Şunu herkes çok iyi bilsin. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki kırmızı çizgisi var. Bayrağımız ve vatanımız” diye konuştu.

"Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına geri götüreceğiz"

Süleyman Şah Türbesi ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

Süleyman Şah Türbesi'ni terör örgütünden kaçtılar. Bayrağımızı indirdiler. Ve vatan topraklarını terk ettiler. Bunu yapanlar asla ve asla milliyetçi olamazlar. Bunu yapanlar asla ve asla vatansever olamazlar. Benim bu millete sözüm var. Allah nasip eder sizlerin oylarıyla iktidar olduğumuzda göreceksiniz. Süleyman Şah Türbesi'ni vatan toprağına geri götüreceğiz ve bayrağımızı dikeceğiz oraya. Bizim milliyetçiliğimiz onlarınki gibi değil. Lafta değil. Bizim milliyetçiliğimizi öğrenmek istiyorlarsa rahmetli Ecevit'e bakacaklar. Milliyetçiliğimizin Akdeniz'de nasıl olduğunu Beşparmak Dağları'nda nasıl olduğunu herkes biliyor zaten. Bir şey daha, dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz. Hastanelerini elinden aldılar. Bir ordunun hastanesi yoksa ciddi sorun var demektir. GATA'yı elinden aldılar. Askeri hastaneleri kapattılar. Göreceksiniz bir hafta içerisinde GATA'yı açacağız, askeri hastaneleri açacağız. Şanlı ordumuza teslim edeceğiz. Biz onlar gibi değiliz. Biz ordumuzun bu coğrafyada ne kadar değerli olduğunu biliyoruz.

“Sandığa gidin" çağrısı

Kılıçdaroğlu, “Asla ayın 14’ünde ‘bugün işim var. Sandığa gidecek miyim, gitmeyecek miyim’ diye düşünmeyin” diyerek, “Sandığa gidin. Oyunuzu kullanın ve oyunuza sahip çıkın. Bir şeyden emin olun sandıkların tamamına da sahip çıkacağız. Hiç endişe etmeyin” çağrısında bulundu.

“Belediye başkanlarımız büyük başarılar elde ettiler, çalışıyorlar. Onlarla ilgili de çok ama çok şey söylendi. Sosyal yardımlar kesilecek dendi. Kesilmedi. Yine söylüyorlar. Kılıçdaroğlu'na oy vermeyin gelirse sosyal yardımlar kesilir” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “5’li çetenin hortumları kesilir. Sosyal yardımlar aynen devam eder. Devletin parasını fakirin fukaranın parasını vereceksin, hortumlayacaklar. Bay Kemal seyredecek. Yemezler. Yemezler. Hak neredeyse adalet neredeyse Bay Kemal de orada olacak. Hiç endişe etmeyin” dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU