Elon Musk'ın şirket içi yazışmaları verdiği gazeteci Taibbi, Twitter'dan ayrılıyor

Twitter kullanıcıları, gazetecinin duyurusundan sonra Elon Musk'ın Taibbi'yi takipten çıktığını söylüyor

(Reuters)

Elon Musk'ın "Twitter Dosyaları"nın arkasındaki gazeteci Matt Taibbi, platformdan ayrılacağını söyledi.

53 yaşındaki gazeteci cuma günü, Substack linklerinin kısıtlanmasından sonra Twitter'dan ayrılacağını belirten bir tweet attı.

Taibbi, "Her şey bir yana: Bugün önceki saatlerde Substack linklerinin bu platformda engellendiğini öğrendim" diye yazdı.

Nedenini sorduğumda, yeni Substack Notes platformuyla ilgili bir anlaşmazlıktan kaynaklandığı söylendi.

Gazeteci, "Makalelerimin linklerini paylaşmak bu platforma gelmemin başlıca nedeni olduğundan, endişeye kapılıp neler olduğunu sordum" dedi.

Bunun yerine bana makaleleri Twitter'da yayımlama seçeneği sunuldu. Tabii ki Substack'te kalıyorum ve gelecek hafta Substack Notes'a geçeceğim.

The Daily Beast, Taibbi'nin Substack'in sohbet bölümünde Twitter'daki Substack linklerinin devre dışı bırakılmasının "platformu onun için muhtemelen kullanışsız hale getireceğini" yazdığını bildirdi.

 


Bu hareketinden dolayı gazeteciyle alay eden birkaç Twitter kullanıcısı, Tesla'nın sahibi olan milyarderin gazeteciyi takipten çıktığını da söyledi.

 

@ElonMusk (Çoğunlukla eski internet mimlerini tekrar paylaşan hesap) artık @mtaibbi'yi takip etmiyor

Bir kullanıcı, "Bu adam, para için yaptığı sözümona gazetecilikle Elon Musk'a çok yalakalık yaptı, yine de burada çalışmalarının linkini bile paylaşamıyor. Bunu hak etti" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mississippi Free Press'in editörü Ashton Pittman, "Başkalarına zarar vermesine destek olduğunuz politikaların dönüp size zarar vermesi durumu" diye tweet attı.

Twitter'ın Substack linklerini devre dışı bıraktığı haberinin yayılmasından kısa süre sonra platformun kurucuları Chris Best, Hamish McKenzie ve Jairaj Sethi bir açıklama yayımladı.

Kurucular, "Yazarlar, Substack'in veya başka herhangi bir yerin linklerini paylaşma özgürlüğünü hak ediyor. Bu ani değişim, yazarların neden onları işin başına koyan, büyük işleri parayla ödüllendiren ve özgür basını ve ifade özgürlüğünü koruyan bir modeli hak ettiğini hatırlatıyor" diye yazdı.

Yazarların geçim kaynakları, okuyucularıyla ilişkilerinin hakimiyetine sahip olmadıkları ve kuralların bir çırpıda değişebileceği platformlara bağlı olmamalı.

Haberlerinde yanlışlar olduğu iddiasıyla Taibbi'yle zıtlaşan TV muhabiri Mehdi Hasan da onun Twitter'dan ayrılma hamlesiyle ilgili yorum yaptı.

 


Hasan, "Bir dakika, bana Elon Musk'ı, özellikle de Musk'ın Twitter'ı yönetme biçiminden dolayı sevdiğini ve ona hayran olduğunu söyledikten ve Elon Musk'ı eleştirmeyi kesinlikle reddettikten tam olarak bir gün sonra Taibbi, Musk'ın Twitter'ını bırakıyor mu? Cidden böyle şeyleri uyduramazsınız" diye yazdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU