Anthony Fauci, anılarını 5 milyon dolara sattı

Yayıncı, Barack ve Michelle Obama'nın anıları da dahil birkaç önemli anı kitabına imza attı

(AP)

Dr. Anthony Fauci'nin anılarını Penguin Random House'a bağlı Crown Publishing Group'a yaklaşık 5 milyon dolara sattığı bildirildi.

Salı günü Page Six'e konuşan "yayınevinden biri", Dr. Fauci'nin önerilen anı kitabı için "iki haftalık bir açık arttırma" yapıldığını ve Crown Publishing'in kitabı "5 milyon doların biraz altında" bir fiyata satın aldığını ileri sürdü.

Crown Publishing, aralarında Barack ve Michelle Obama'nın sırasıyla A Promised Land ve Becoming adlı anı kitaplarının da bulunduğu birkaç önemli anı kitabına imza attı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Crown Publishing'in bir sözcüsü Page Six'in haberini doğru olmadığını öne sürdü. Şirket daha fazla yorum yapmayı reddetti.

82 yaşındaki Dr. Fauci, aralıkta Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü (NIAID) direktörlüğü ve başkanın baş tıbbi danışmanlığı görevlerinden emekli olduktan sonra hayatıyla ilgili bir anı kitabı yazmayı planladığını açıklamıştı.

Dr. Fauci en çok Kovid-19 pandemisi sırasındaki bulaşıcı hastalık uzmanlığıyla tanınsa da, kariyeri 50 yılı aşkın bir süreyi kapsıyor.

1984'te NIAID'nin direktörü olan Dr. Fauci, HIV/AIDS, Ebola, domuz gribi ve daha birçok hastalığın araştırılması ve tedavi edilmesine yönelik çabalara öncülük etti.

Dr. Fauci, kariyeri boyunca 7 başkana danışmanlık yaptı.

Aralıkta New York Times'a konuşan Dr. Fauci, "Yapmak istediğim şey, Kovid'in de bir parçası olduğu bir hayat hikayesine dair gerçek bir anı kitabı yazmak" dedi.

Çünkü Tony Fauci'nin geçmişine ve bugününe bakarsanız, Tony Fauci'nin Kovid'le tanımlanmadığını görürsünüz.

Dr. Fauci yazarak, ders vererek ve danışmanlık konularına dahil olarak "gençlere tıp ya da bilimle ilgilenmeleri için ilham vermek" amacıyla hâlâ sağlıklı ve "enerjikken" yönetimdeki liderlik rollerinden ayrılmak istediğini söylemişti.

Eski danışmanın çıkacak anı kitabı hakkında sınırlı bilgi mevcut olsa da kitap, büyük ihtimalle Fauci'nin modern çalışmalarına odaklanmak yerine okurları doktorun hayat hikayesinde bir yolculuğa çıkaracak.

Dr. Fauci'nin mevcut çalışmalarından bazıları bu hafta yayımlanan PBS belgeseli American Masters: Dr. Tony Fauci'de vurgulandı.

Film, bulaşıcı hastalıklar doktorunun 2021'de Kovid-19 pandemisiyle mücadele ederken yaşadıklarının iç yüzüne bakış sunuyor. Bir film ekibi, Dr. Fauci'yi Ocak 2021'den başlayarak 23 ay boyunca takip etti.

Dr. Fauci, New York Times'a yaptığı açıklamada, "Brooklyn sokaklarında büyüdüğüm zamandan şu anda bulunduğum yere kadar tüm benliğimin hikayesini vermeyi kesinlikle tercih ederim" dedi.

"Ama bilemiyorum. Daha önce hiç kitap yazmadım" diye ekledi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU