Müşterek Harekat Merkezi mesaisi... Milli Savunma Bakanı Akar Urfa'da, ABD'li komutan Twitty Ankara'da

Milli Savunma Bakanı Akar ve TSK'nın komuta kademesi, ABD ile kurulacak Müşterek Harekat Merkezi'ne ilişkin inceleme yapmak üzere Şanlıurfa'ya gitti

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki kuvvet komutanları ile Şanlıurfa'ya gitti.

Şanlıurfa GAP Havalimanı'na inen Bakan Akar ile komutanlar, kent protokolü tarafından karşılandı.

 

 

Bakan Akar'ın, ABD ile koordineli yürütülen güvenli bölge uygulamasına ilişkin temaslarda bulunup, Suriye sınır hattında incelemeler yapacağı öğrenildi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Türkiye'de bulunan ABD askeri heyetinin temaslarına ilişkin de açıklama yaptı.

 

 

Açıklamada dün Şanlıurfa’da kurulan harekat merkezinde koordine faaliyetlerini tamamlayan ABD Avrupa Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Korgeneral Twitty başkanlığındaki askeri heyetin bugün temaslarda bulunmak üzere Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nı ziyaret ettiği belirtildi.

Müşterek Harekat Merkezi'nin ABD ile Türkiye arasında 5-7 Ağustos tarihlerini arasında düzenlenen toplantılarda Suriye'de oluşturulması planlanan güvenli bölgenin tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye’de Müşterek Harekat Merkezi kurulması mutabakatına varılmış, altyapı çalışmalarına başlandığı duyurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye ile ABD arasında Müşterek Harekat Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusunda YPG kontrolündeki bölgeye operasyon gerçekleştireceğini açıklamasının ardından başlamıştı.

Erdoğan, güvenli bölge kurulmasına yönelik çalışmalardan sonuç alınamaması durumunda Ankara'nın tek başına harekete geçeceğini belirtmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU