Erdoğan'dan Millet İttifakı'na: Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde

"Bunların iktidarlarında nasıl elektrikler kesiliyorsa, yine bu duruma düşeriz"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı için "Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde" şeklindeki görüşünü dile getirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, Bandırma Bor Karbür Üretim Tesisi Açılış Töreni'nda bir konuşma yaptı. Erdoğan'ın öne çıkan ifadeleri şöyle:

Eskişehir'de keşfettiğimiz 694 milyon tonluk nadir toprak elementi rezervimizi yıllık 1200 ton cevher işleyecek bir tesisle kazanca dönüştüreceğiz.

Ham madde ile başlayıp nihai ürüne kadar uzanacak bir sistemle, ülkemizin tüm değerlerini harekete geçirmekte kararlıyız.

Sarsıntıların yol açtığı huzursuzluk yüzünden başka yerlere gidenler yavaş yavaş şehirlerine dönüyor. Milletçe yürek yüreğe bu felaketin izlerini sileceğiz. İnşallah 1 yıl içerisinde kalıcı konutları bitireceğiz. Çadır kentten konteyner kentlere, ve bunlarla birlikte… Dikkat ederseniz prefabrik kentler yapıyoruz. Üç ayrı çeşit. Derdimiz ne? Vatandaşlarımızı açıkta bırakmamak.

(Bandırma Bor Karbür Tesisi) Buradan elde ettiğimiz tecrübeyle Kütahya Emet'te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bir bor karbür tesisi daha kuracağız.

Ülkemizi taşıması, ticareti ve üretimiyle bir doğal gaz merkezi yapma yolunda hızla ilerliyoruz.

(Millet İttifakı’na) Deprem kentlerinde vatandaşlarımın şu ifadeleri sorumluluğumuzu hatırlatıyor. “Baba, bizi bunlara bırakma.” Mümkün mü? Biz bunların ne yapacağını zaten iyi biliyoruz. Bunlara benim vatandaşım, insanım bırakılabilir mi? Bunların derdi başka. Biz can derdindeyiz, onlar mal derdinde. Bunların iktidarlarında nasıl elektrikler kesiliyorsa, yine bu duruma düşeriz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU