İsmail Saymaz: Yoğun bakımından sağ çıktı, Adana'da kimsesizler mezarlığında bulundu

“Emine Minaz, yoğun bakımdan sağ çıktığı ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yaşıyor olduğuna göre neden hayatını kaybetti?”

Fotoğraf: AA arşivi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Kahramanmaraşlı depremlerin ardından hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Emine Minaz isimli kadının kimsesizler mezarlığına gömüldüğünü yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saymaz’ın bugünkü köşe yazısı şöyle:

Dün bu köşede Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören 81 yaşındaki felçli Emine Minaz’ın 6 Şubat’tan beri kayıp olduğunu yazmıştım. Gün içinde ‘müjdeli’ haber geldi: Oğlu Hasan’dan alınan DNA sayesinde Minaz’ın Adana’da bir kimsesizler mezarlığında gömülü olduğu ortaya çıktı. Ailesi, annelerinin ölüsünü bulmanın ‘mutluluğunu’ yaşıyor. Öyle ya hala yakınlarını bulamayanlar var! Hasan Minaz, Adana’ya giderek, annesinin cenazesini alacak.

Bu arada Minaz’ın ölümüne ve Adana’da gömülmesine ilişkin soru işaretleri var. Çünkü Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan bir hemşirenin “O teyzeyi çıkardım, koridora koydum. Yaşıyordu. Geldiğimizde yoktu, götürmüşler” dediği bilmiyor. Hatta Minaz’ın hafif müdahaleyle kurtarılabileceği belirtiliyor.

Ardından Minaz’ın Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildiği kaydediliyor. Burada “Ben Emine Minaz’ım” dediğine dair tanıklar var. Sonradan Adana’ya gönderildiği, burada öldüğü, kimsesizler mezarlığına gömüldüğü anlaşılıyor.

Hasan Minaz, depremden bir hafta sonra annesini bulmak için Adana ve Mersin’e gidip hastane ve morgları gezdiğini belirterek, şöyle diyor:

“Adana’da ‘Morga bakayım’ dedim. ‘Yok’ dediler. Seyhan’da da aynısını yaşadım. Kimliksiz hasta var mı? Yok. Nasıl olmaz? İşte, Adana’da çıktı. Şimdi görüşeceğiz!”

Minaz, annesini bulduğu için ferahlamış olduğunu söylüyor.

Gel gör ki… Şu sorular hala yanıtını bekliyor: Emine Minaz, yoğun bakımdan sağ çıktığı ve Mustafa Kemal Üniversitesi’nde yaşıyor olduğuna göre neden hayatını kaybetti? “Ben Emine Minaz’ım” dediği halde ailesi niye bilgilendirilmedi? Adana’ya hangi gerekçeyle götürüldü?

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU