AK Parti ve Yeniden Refah Partisi arasında "6284" çatlağı

"Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez"

Fotoğraf: Özge Özgüner / csgorselarsiv.org 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal dün akşam Habertürk'te Kübra Par’ın sunduğu “Açık ve Net” programına konuk oldu.

Cumhur İttifakı ile yapılan görüşmelerde katılım için 30 madde ile ilgili dikkati çeken bir açıklamada bulunan Aydal, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla yürürlükte olan 6284 sayılı kanunun kaldırılması talebinin yer aldığı listeyi AK Parti'ye ilettiklerini ve kendilerine "hiçbir problem yok" yanıtı verildiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bugün konu hakkında bir açıklama yaptı.

İlgili kanunun “tartışmaya açılmasının dahi kabul edilemez olduğuna dikkati çeken Yanık’ın Twitter’dan yaptığı paylaşımı şöyle:

Kadın hakları ve kadına yönelik şiddetle mücadele, AK PARTİ’nin kırmızı çizgisidir. 20 yıldır, kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadınların tüm sosyal, ekonomik, siyasal haklarına kavuşmaları için sayısız yasal düzenleme, farkındalık çalışması yaptık. Kimsenin, hele sn Kılıçdaroğlu’nun, seçim sürecini fırsat bilip bu çabamızı sabote etmeye hakkı yoktur. Bu ülkenin kadınları, özellikle muhafazakar kadınları sn Kılıçdaroğlu, kazanımlarına sahip çıkacak kadar güçlü ve akıllıdır. 6284 sayılı Kanun, kadına yönelik şiddetle mücadele için yaptığımız en önemli yasal düzenlemelerden biridir. Kanunun kabulünden bu yana, uygulamayı da geliştirmek için titizlikle düzenlemelerimizi sürdürüyoruz. 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle varlığı son derece önemlidir. Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez.

“Bu konuları konuşmadık”

AK Parti Genel Başkanıvekili Binali Yıldırım da A Haber'de yaptığı açıklamada YRP'nin iddiasını doğrulamadı:

Biz sadece bir nezaket ziyareti yaptık. Düşüncemizi paylaştık. Onlar da bu düşünceyi kurullarında, yetkili kurullarında değerlendirip bize bu hafta içinde cevap verecekler. Bu detayları hiçbirisini konuşmadık. Kaldı ki ömrünü yerli ve milli sanayiye ve ağır sanayiye adamış Erbakan Hocamızın misyonunun devamı olan Yeniden Refah Partisi'yle bizim çatışacak, ters düşecek hiçbir konumuz olmaz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU