Pakistanlı aktivist Malala Yusufzay, 95. Oscar Ödülleri'nde "rahatsız edildi"

Nobel Barış Ödülü'nü alan en genç isim, sunucu Kimmel'ın kendisine soru sorduğu anları paylaşırken "İnsanlara nazik davranın" ifadesini kullandı

Kıyafetiyle dikkat çeken Malala'nın yapımcılığını üstlendiği Kapıdaki Yabancı, En İyi Kısa Belgesel ödülünü alamadı (ABC)

95. Akademi Ödülleri'ne katılan ünlü isimlerden biri de Nobel ödüllü Malala Yusufzay oldu. Oscar Ödülleri'nin bu yılki sunucusu Jimmy Kimmel, Pakistanlı aktivisti görmezden gelemedi. 

55 yaşındaki Kimmel, bir izleyicinin sorusunu aktardığını belirterek şöyle dedi:

Eğitim ve insan hakları konularında kadınlar ve çocuklara yönelik çalışmaların ilham kaynağı oldu. Tarihte Nobel ödülünü kazanan en genç isim olarak Harry Styles'ın Chris Pine'a tükürdüğünü düşünüyor musun?

25 yaşındaki Yusufzay'ın bu absürt soruya yanıtı, "Ben yalnızca barış hakkında konuşurum" oldu. Alkış toplayan bu sözler üzerine Kimmel, "İşte sen bu yüzden Malala'sın, başkası değil" dedi. 

Sonrasında Çıldırmış Ayı (Cocaine Bear) olarak giyinmiş biri de Malala'nın yanına gitti. Kimmel, "Çıldırmış Ayı, Malala'yı rahat bırak!" diyerek şovuna devam etti.

AFP

Çıldırmış Ayı, paketlerce kokain yedikten sonra ormanda dehşet saçan bir ayının hikayesini konu alıyor (AFP)


Sosyal medyada pek çok kişi, saygısızlık gördüğü için Malala'nın rahatsız olduğunu savundu. 

O anların görüntülerini paylaşan Malala, "İnsanlara nazik davranın" yazarak iddiaları güçlendirdi.


Talk show sunucusu ve komedyenin sorusu, Dert Etme Sevgilim'in (Don't Worry Darling) Venedik Film Festivali'ndeki galası sırasında yaşananlara dayanıyor.

Yönetmen Olivia Wilde'ın yanındaki Pine'ın, tam rol arkadaşı Styles oturmak üzereyken kucağına bakması söylentilere yol açmıştı. 42 yaşındaki aktör, aynı zamanda şarkıcılık yapan Harry Styles'ın kendisine tükürdüğü iddialarını yalanlamıştı. Britanyalı şarkıcının hayranları da Pine'ın kaybettiğini sandığı güneş gözlüğünü bulduğu için sevindiği teorisini ortaya atmıştı. 

Malala Yusufzay, En İyi Kısa Belgesel dalında aday olan Kapıdaki Yabancı'nın (Stranger at the Gate) yapımcılığını üstlendiği için salondaydı. Ancak bu ödülü Filler Aşkına (The Elephant Whisperers) aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünyada Malala diye bilinen genç kadın 2012'de 15 yaşındayken Taliban'ın saldırısına uğramış ve başından vurulmuştu. Taliban, saldırının, Malala'nın "Batı yanlısı görüşleri" sebebiyle düzenlendiğini duyurmuştu. Hastanede uzun süre tedavi gören Malala, Birleşik Krallık'a taşınmıştı.

Malala, 2014'te 17 yaşındayken Nobel Barış Ödülü'nü almış ve bu alanda ödüle uzanan en genç isim unvanını kazanmıştı.

 

Independent Türkçe, People, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU