İlk fragman geldi: Kokainin etkisiyle ormanda dehşet saçan Çıldırmış Ayı'nın gerçek hikayesi

1985'te açılmış kokain paketlerinin yanında bir ayı cesedi bulunmuştu

Paketlerce kokain yedikten sonra ormanda dehşet saçan bir ayının hikayesini konu alan Çıldırmış Ayı'nın (Cocaine Bear) fragmanı dün (1 Aralık) yayımlandı.

Başrollerinde Keri Russell, O'Shea Jackson Jr. ve Ray Liotta'nın oynadığı film, Türkiye'de 31 Mart 2023'te gösterime girecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Elizabeth Banks'in yönettiği filmde, bir uyuşturucu kaçakçısı kokain paketlerini ormanın üstünden geçerken düşürüyor. Bunları yiyen bir ayı, uyuşturucunun etkisiyle ormanda kanlı olaylar yaşanmasına neden oluyor.

Olayın aslı daha kansız olsa da, film ABD'de 1985'te gerçekten yaşanan bir hikayeye dayanıyor.

Aralık 1985'te The New York Times'taki haberde ABD'nin Georgia eyaletinde "bir kara ayının bulduğu uyuşturucu paketini yedikten sonra aşırı doz kokainden öldüğü" yazıyordu.

Haberde şu ifadeler yer almıştı:

Görünüşe göre kokain, paraşütüyle fazla ağır yük taşıdığı için 11 Eylül'de ölen ve önceden hüküm giymiş uyuşturucu kaçakçısı Andrew Thornton'un kullandığı uçaktan düşmüş. İnceleme Bürosu, ayının Kuzey Georgia'da 40 tane açılmış kokain paketinin yanında bulunduğunu söyledi.

Georgia İnceleme Bürosu'ndan Gary Garner, "Ayıdan geriye sadece kemikleri ve postu kalmış" demişti.

Eyalet doktorlarından Dr. Kenneth Alonso da ayıya yaptıkları otopside kanında 3-4 gram kokaine rastladıklarını ama çok daha fazlasını yemiş olabileceğini söylemişti.

Cesedi bulunduktan sonra içinin doldurulduğu öne sürülen ayı, ABD'nin Kentucky eyaletindeki bir alışveriş merkezinde sergileniyor.
 


Söz konusu alışveriş merkezinin 2015'te yayımladığı bir yazıya göre başta dondurulmuş ayıyı Las Vegas'taki evinde tutan country şarkıcısı Waylon Jennings, onu buraya bağışlamış.

Ayının son saatlerinde neler yaşadığı ve kokain yedikten sonra ne kadar hayatta kaldığıysa gizemini koruyor.

Kokaini düşürdüğü düşünülen Thorton ise 11 Eylül 1985'te Tennesse'deki bir evin arka bahçesinde paraşüt kıyafetiyle ölü olarak bulunmuştu.

Thorton'un çantasından çeşitli silahlar ve yaklaşık 35 kilogram kokain çıkmıştı.

 

Independent Türkçe, The New York Times, KYforKY

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU