Hamsterını kesip yediği anlar görüntülenince hapis cezası aldı

39 yaşındaki Emma Parker, koruma altındaki bir hayvana gereksiz yere acı çektirme suçunu kabul etti

(Lincolnshire Polis Teşkilatı)

Birleşik Krallık'ta, yaşayan hamsterı "Nibbles"ı yemeden önce ikiye bölerken görüntülenen bir kadın bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

39 yaşındaki Emma Parker, koruma altındaki bir hayvana gereksiz yere acı çektirme suçunu kabul etti ve çarşamba günü Lincoln Crown Mahkemesi'nde mahkum edildi.

Mahkemeye, Parker'ın mayıs ortalarında evcil hamsterını canlı halde ikiye bölerken videoya çekildiği söylendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüntüler daha sonra internette yayılarak Hayvanlara Yönelik Zulmü Önlemek için Kraliyet Topluluğu (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals/RSPCA) tarafından soruşturmasına açılmasına sebep oldu. Videoyu izleyen bir veteriner, görüntüleri son derece rahatsız edici diye niteledi.

Veteriner, Nibbles'ın hem fiziksel hem de psikolojik zarar görmüş olabileceğini çünkü hamsterların av hayvanları olduğunu ve korkuyu hissedebildiklerini sözlerine ekledi.

Great Gonerby'deki Belvoir Gardens'ta yaşayan Parker, polise verdiği ifadede köpeklerinden biri tarafından ısırılan hamsterın ölmesine yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

Olayın mayıs ortalarında evinde gerçekleştiğini belirten Parker, dedektiflere yaptıklarını kimin kameraya aldığını söylemedi.

Parker, "Onlar iyi insanlar değiller" dedi.

Cezayı veren Kral'ın Danışmanı (King's Counsel/KC) unvanlı Yargıç James House, Parker'a başkalarını eğlendirmek için yapıldığı açık bir eylemde savunmasız bir hayvana böyle bir şiddet uygulamasının "tiksindirici" olduğunu söyledi.

Yargıç, mahkemede "Hamster en az iki kez yaralandı ve daha sonra hâlâ canlıyken ikiye bölündü" dedi.

Daha sonra elinizde bir şişe su tutarken ve kesilmiş hamsterın iki yarısını yerken görülüyorsunuz.

Parker'ın iki videosu internette yayıldı. 27 saniye uzunluğundaki ilk videoda, Nibbles içindeyken Parker'ın büyük bir bıçakla bir hamster topunu dürttüğü görülüyor.

Parker daha sonra kemirgeni ikiye bölüyor. İkinci videodaysa elinde bir şişe suyla hamsterın iki parçasını yediği görülüyor.

Parker ayrıca 15 yıl boyunca hayvan beslemekten men edildi.

Saldırıdan tiksinti duyduğunu açıklayan RSPCA, soruşturmadaki destekleri için polise teşekkür etti.

RSPCA müfettişi Andy Bostock, "Bu tür bir zulmün günümüz toplumunda yeri yoktur ve bu, savunmasız bir hayvana yapılan kalpsiz, vahşi bir saldırıdır" dedi.

Bu, davaya dahil olan herkes için üzücü ve rahatsız edici oldu.

Mahkemeye, A sınıfı uyuşturucu (eroin, kokain, ekstazi ve LSD -ed.n.) bağımlısı olan Parker'ın yakınlarda yaşayan bir uyuşturucu satıcısı tarafından "guguklandığı" ve videonun çekildiği sırada verilen talimatlara uyduğu söylendi.

Uyuşturucu satıcılarının bir kişinin evini ele geçirip yasadışı faaliyetlerini yürütmek için kullanmasına guguklama deniyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU