Beşiktaş taraftarı tezahürat yaptı, kadın hakem yönetti, sahaya YouTuber girdi; İstanbul’daki Süper Kupa finalini Liverpool kazandı

Liverpool, 2005’te Milan’ı mağlup ettiği Şampiyonlar Ligi’nden sonra ikinci kez büyük bir kupa kazandı. Kırmızılar, tıpkı 2005’teki gibi sonuca penaltılarla gitti

Fotoğraf: AA

İki İngiliz kulübü Liverpool ile Chelsea UEFA Süper Kupa Finali için İstanbul'da karşı karşıya geldi. 

Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzesine götüren Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi Kupası'nı kazanan Chelsea arasındaki maç, saat 22.00'de Beşiktaş'ın sahası Vodafone Park'ta başladı.

Normal süresi 1-1, 30 dakikalık uzatması 2-2 eşitlikle sonuçlanan Süper Kupa'nın sonucunu penaltılar belirledi.

Liverpool, Chelsea'ye penaltılarda 5-4 üstünlük kurarak UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Maçtan özet

Karşılaşmanın ilk golü Chelsea’dan geldi. 36. dakikada Giroud’nun ayağından çıkan gole Liverpool, 48. dakikada Mane ile cevap verdi. Normal süresi 1-1 biten maçın uzatma dakikalarında Sadio Mane kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak Liverpool’u 2-1 öne geçirdi. Mane’nin 95. dakikada attığı gole Chelsea 101. dakika bulduğu penaltı golüyle yanıt verdi. Jorginho’nun golünden sonra maçta başka gol olmayınca, çekişmeli mücadelenin sonucunu penaltılar belirledi. İlk dört penaltıyı firesiz atlatan iki ekipten Liverpool, 5. penaltıyı da yıldızı Mohamed Salah’ın ayağından gole çevirdi. Chelsea’de topun başına geçen genç futbolcu Tommy Abraham, kaleci Adrian’a takılınca Liverpool müzesine 4. Süper Kupa’yı götürme mutluluğunu yaşadı.

Kentte 15 bin polis görev yaptı

Liverpool ile Chelsea arasında oynanan UEFA Süper Kupa maçı nedeniyle kentte 15 bin polis görevlendirildi. Stat ve çevresinde 8 bin 500 polis güvenliği sağladı.

Beşiktaş taraftarlarından kendi takımları için tezahürat

Karşılaşmayı izleyen Beşiktaş taraftarı, maç sırasında kendi takımı için tezahürat yaptı.

Sahaya YouTuber girdi

Öte yandan maçın 14. dakikasında sahaya YouTube'da Deli Mi Ne kanalının sahibi Ali Abdülselam Yılmaz girdi. Yılmaz, güvenlik görevlileri tarafından sahadan çıkarıldı.

 

Maçı kadın hakem yönetti

Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi şampiyonları arasındaki maçı yönetecek Fransız kadın hakem Stephanie Frappart ise tarihe geçti.  Bugüne dek Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nin tüm finallerini erkek hakemler yönetmişti. UEFA Süper Kupa finalinde Frappart'ın yardımcıları İtalyan Manuela Nicolosi ve İrlandalı Michelle O'Neill oldu. Karşılaşmanın dördüncü hakemi de Cüneyt Çakır oldu.

İmamoğlu: İstanbul daha büyük organizasyonlara hazır

Maçı sahada izleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da maçı kadın hakemin yönetmesinin anlamlı olduğunu söylerken İstanbul’un büyük organizasyonlara hazır olduğunu belirtti.

Stephanie Frappart kimdir?

Stephanie Frappart, 14 Aralık 1983'te Fransa'nın başkenti Paris'ten yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Herblay-sur-Seine bölgesinde doğdu. Frappart, 2011 yılından itibaren Fransa 3. Ligi'nde maç yönetmeye başladı. Aynı yıl FIFA Uluslararası Hakemler Listesi'nde yer aldı. 2014'te Fransa 2. Ligi'nde maç yönetmeye başlayan Frappart, ertesi yıl Kanada'da yapılan FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nda hakem olarak görev aldı. 28 Nisan 2019'da ise Fransa 1. Ligi'nde Amiens-Strasbourg maçını yönetti, Ligue 1'de maç yöneten ilk kadın hakem olarak tarihe geçti. 7 Temmuz 2019'da da Fransa'da ABD ile Hollanda arasında oynanan FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalini yöneten Frappart, 2 Ağustos'ta UEFA tarafından Süper Kupa final maçını yönetmekle görevlendirildi.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU