Yoganın cinsel performans üzerindeki etkileri araştırmalarla gösterildi

Analize göre yoga yapmak erkeklerde ilişki süresini üç kat artırıyor

İncelemede yalnızca cinsel sorunlar yaşayan erkeklerin performansı ele alındı (Unsplash)

Britanyalı araştırmacılar, yoga ve koşunun erkeklerin cinsel hayatını olumlu yönde etkilediğini tespit etti.

Anglia Ruskin Üniversitesi'nde yapılan incelemede bu egzersizlerin cinsel ilişki süresini üç kat artırabildiği ortaya çıktı.

Trends in Urology & Men's Health adlı bilimsel dergide yayımlanan analizde erkeklerin Viagra gibi erektil disfonksiyon ilaçlarını kullanmadan cinsel ilişki sırasında daha uzun dayanmasını sağlamanın yolları irdelendi.

Ekip, şimdiye dek yapılmış, konuyla ilintili 54 çalışmayı analiz etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlardan biri 18 ila 45 yaşındaki 3 bin 485 erkek üzerinde yapılmıştı. Araştırmada bir gruba koşu egzersizleri verilirken diğer grup herhangi bir egzersiz planı uygulamamıştı.

Koşu programına uyan erkeklerin cinsel ilişki süresinin ortalama 39 saniyeden üç dakikanın üzerine çıktığı tespit edilmişti. Diğer grupta ise bu süre 50 saniye olarak kalmıştı.

Ekibin incelediği bir diğer çalışma ise yoga üzerineydi. Araştırmada 26 erkek 12 hafta boyunca yoga yapmış ve cinsel ilişkide geçirdikleri süre üç kattan fazla artmıştı.

Yogadan önce yaklaşık 26 saniye olan ortalama süre neredeyse bir buçuk dakikaya çıkmıştı.

Analizin yazarları, fiziksel aktivitenin erkeklerin cinsel performansını iyileştirebilecek bir terapi olarak görülebileceği sonucuna vardı.

Anglia Ruskin Üniversitesi'nde halk sağlığı profesörü Lee Smith, "Bu bulgular, nispeten az sayıda erkeği içeren çalışmalara dayanıyor. Yani daha fazla araştırmaya ihtiyacımız var" uyarısında bulundu.

"Ancak fiziksel aktivite gibi yaklaşımlar aslında performansını iyileştirmek isteyen tüm erkeklere yardımcı olabilir" diyen Smith, şöyle ekledi:

Çoğu erkek, bir noktada istediği kadar iyi performans göstermemiş olabilir. Bu kişiler yaşam tarzı değişikliklerinden yararlanabilir.

Uzmanlara göre birçok erkek, cinsel ilişki sırasında kendisinin veya partnerinin beklediği performansı gösteremiyor. Her üç erkekten biri, bu sorunu hayatının bir döneminde deneyimlediğini söylüyor.

Bu durum söz konusu kişilerde özgüven eksikliği, düşük benlik saygısı ve anksiyete gibi problemlere yol açabiliyor.

Öte yandan Smith, "Erkeklerin yatak odasında daha uzun süre dayanmalarını sğlayacak bu tür stratejiler, eşleriyle ilişkilerini ve özgüvenlerini geliştirebilir" diyor.

 

Independent Türkçe, Daily Mail, New York Post

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU