Oscar adayı Ke Huy Quan: Her Şey Her Yerde Aynı Anda'dan sonra iş bulamadığım için sağlık sigortamdan oldum

Aktör, "tek bir iş bile bulamadığını" ifade etti

Ke Huy Quan, Her Şey Her Yerde Aynı Anda'nın (Everything Everywhere All At Once) kariyeri üzerinde ne kadar çok etkisi olduğunu açıkladı.

Oscar adayı filmin gösterime girmesiyle birlikte Vietnamlı oyuncu, Hollywood'a muazzam bir şekilde geri döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bununla birlikte Quan, Mart 2020'de çekimleri tamamlandıktan sonra Kovid yüzünden vizyon tarihi iki yıl ertelenen çoklu evren draması Mart 2022'de gösterime girene kadar kimsenin kendisine iş vermediğini söyledi.

Eskiden çocuk oyuncu olan 51 yaşındaki aktör, filmi çektikten sonra birkaç rol için seçmelere katıldığını ancak "tek bir iş bile alamadığını" yakın zamanda katıldığı The Late Late Show with James Corden'da açıkladı.


Quan, "2021'deydik ve çok gergindim. Sağlık sigortamı kaybetmek üzereydim" dedi:

Menajerimi aradım ve dedim ki, "Lütfen bana bir şey bulabilir misin? Ne olduğu önemli değil, gelecek yıl sağlık sigortasına hak kazanabilmem için asgari şartı sağlayacak tek bir işe ihtiyacım var."

"Tek bir iş bile alamadığını" yineledikten sonra "gerçekten de 2021 gelip geçti [ve ben] sağlık sigortasını kaybettim" diye doğruladı.

Quan sözlerine, "[Her Şey Her Yerde Aynı Anda'yı] izlemiş olan yapımcımı aradım ve o noktada tek bir görüntü bile görmemiştim" diye devam etti:

"Lütfen bana bir şey söyleyebilir misiniz? Filmde iyi miyim?" dedim.

Yapımcısı neden böylesine "aptalca bir soru" sorduğunu sorguladığında oyuncu, "Yani kimse beni işe almak istemiyor" yanıtını vermiş.

Quan, yapımcının kendisine "sabırlı olmasını" ve "sadece beklemesini" söylediğini anlattı:

Ve tabii ki film geçen yıl martta vizyona girdi ve hayatım değişti.

Her Şey Her Yerde Aynı Anda, 2023 Akademi Ödülleri'nde En İyi Film de dahil olmak üzere 11 dalda onay alarak yılın en çok dalda aday gösterilen filmi oldu.

Quan da bu yıl Altın Küre, SAG Ödülleri ve Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde kazandığı En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu payesini aday olduğu Oscar'da da almak için yarışıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU