Bitcoin, rekor kırdığı 2021'den beri ilk kez iki aydır üst üste yükseliyor

Kripto piyasalarındaki pozitif hareket, 2023'ün boğa sezonu olmasına yönelik umutları tazeliyor

(Reuters)

Bitcoin'in fiyatı şubatı, yılın başından bu yana yüzde 40'dan fazla değer kazanmış olarak kapatacak gibi görünüyor ve bu, rekor kırdığı 2021'den beri kripto para için en iyi yıl başlangıcına işaret ediyor.

Geçen hafta gördüğü son 8 ayın en yüksek seviyesi olan 25 bin dolardan biraz aşağı inen Bitcoin, halihazırda 23 bin doların biraz üzerinde işlem görüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu, Bitcoin'in geçen kasımda gördüğü iki yılın en düşük seviyesi olan 16 bin dolara göre ciddi bir fiyat artışı. Geçen kasımda Bitcoin bir önceki kasımdaki zirvesine göre yüzde 70'ten fazla değer kaybetmişti.

Bu artış Bitcoin'in nihayet ayı piyasasından boğa piyasasına geçtiği ve "kripto kışı" adı verilen dönemin sona ereceği umudunu veriyor.

Son fiyat artışlarına rağmen Bitcoin eski zirvesinden hâlâ çok uzakta ve 25 bin dolar seviyesinde dirençle karşılaşmaya devam ediyor.

Bloomberg Intelligence'tan kıdemli makro stratejist Mike McGlone'a göre, boğa piyasasına geçişin sağlanıp sağlanamayacağı gelecek günlerde bu direncin aşılıp aşılamayacağına bağlı.

McGlone Twitter'da, "Rüzgar karşıdan sert esmeyi sürdürüyor, 25 bin dolarlık direnç tüm risk varlıkları için önemli olabilir" paylaşımını yaptı.

Kripto piyasası analistleri pazartesi günü, ABD'deki daha fazla faiz artışının Bitcoin ve kripto para birimlerine daha geniş çapta zarar verebileceği uyarısını yaptı.

Çevrimiçi ticaret platformu eToro'da analist olan Simon Peters, "Kripto fiyatları hâlâ dip seviyelerinin önemli derecede üzerinde olsa da hem ABD'de hem de başka yerlerde enflasyon ve işgücü piyasasının beklenenden daha kalıcı olması ihtimali karşısında piyasa belirsiz görünüyor" diyor.

Bu makro veriler, merkez bankalarının faiz artırımları hakkındaki düşüncelerinde kilit öneme sahipken, ana piyasalar şimdi 2023’te faiz indirimi olmadan fiyatlandırma yapıyor. Bitcoin ve Ethereum tam anlamıyla karamsar görünmese de piyasa paydaşlarının yeni güncellemeleri büyük tedirginlikle takip etmeleri söz konusu ve bu geçen haftanın fiyat hareketinde kendini gösteriyor.

Diğer analistler, popüler yorumcu Kaleo'nun 30 bin doların "hâlâ bir mıknatıs" olduğunu iddia etmesiyle, Bitcoin'in yukarı ivmesini sürdürebileceğine dair umutlarını koruyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU