SMA'lı Muhammed'in anne ve babası: Depremden dolayı tedavi edemiyoruz

Adıyaman'da SMA hastası Muhammed Ali Haninci yaşanan depremin ardından tedaviye gidemiyor. Haninci'nin ailesi, çocukların tedaviye devam etmesi gerektiğini söylüyor ve yardım çağrısında bulunuyor

Muhammed Ali Haninci, SMA (Spinal müsküler atrofi) hastası 5 yaşındaki bir çocuk.

6 aylıkken SMA hastalığı teşhisi konulan Haninci, zor koşullarda hastalıkla mücadele ediyor. Tekerlekli sandalye ile yaşıyor.

Düzenli olarak Adıyaman'da fizik tedavi gören Haninci'nin tedavisine yaşanan depremden sonra evde devam edildi.

Ailesi, gittikleri rehabilitasyon merkezinin yıkıldığını, evde yaptıkları tedavinin de Muhammed'e acı verdiğini dile getirdi.
 

IMG_6540.JPG
Fotoğraf: Şenol Balı/Independent Türkçe

 

Mevsimlik işçi olan ve depremden sonra evleri kullanılamaz gelen aile, Muhammed için hastalığa koruyucu özelliği bulunan ayakkabı ve sandalyeye ihtiyaç duyduklarını belirtti. 

Merkeze bağlı Kayalık Mahallesi'ndeki boş bir arazide kurdukları çadırda yaşayan anne Gamze Haninci, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı:

Depremden sonra mağdur kaldık, evlerimiz zarar gördü. Şu an çadırda yaşıyoruz. Oğlum SMA hastası ama rehabilitasyon merkezinin yıkılmasından dolayı tedaviye gidemiyor. Ayakkabıya ihtiyacı var. Biz yapamıyoruz. 6 aylıkken tedaviye başladık ve 5 yıldır devam ediyoruz. Haftada iki gün götürüyoruz. Bir kampanya yapılacaktı, o da öyle kaldı.
 

foto  (3).jpg
Fotoğraf: Şenol Balı/Independent Türkçe

 

Çocukları için ayakkabı ihtiyacı duyduklarını ifade eden Haninci, sözlerine şunları ekledi:

Tedaviyi evde yapmaya başladık. Ayakları ağrıdığı için canı acıyor ve bırakmıyor. Ayakkabıya ihtiyacı var, yoksa ayakları dönecek. Başvuru yaptık ama olmadı. Bacaklarına kadar ayakkabıya sarmamız lazım. Sandalyeye de ihtiyacı var. Maddi durumumuz yok, onu da alamıyoruz.
 

foto  (1).jpg
Fotoğraf: Şenol Balı/Independent Türkçe

 

Baba Emrah Haninci de şunları ifade etti:

Hiçbir şey diyemiyorum. Tedavisini evde yapıyoruz ama ihtiyaçları var. Destekli ayakkabıya ihtiyacımız var. Alamıyoruz biz, mağdur kalmışız artık.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU