Meral Akşener: Bu felaketin yegane sorumlusu Erdoğan'dır

"Liyakatsiz ellerin neden olduğu bu büyük felaketin merkezi Beştepe’dir"

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraşlı merkezli depremlerin ardından 42 bin kişinin yaşamını yitirmesinin tek sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirtti. İYİ Parti lideri "Liyakatsiz ellerin neden olduğu bu büyük felaketin merkezi Beştepe’dir" değerlendirmesinde bulundu.

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener’in gündeminde deprem vardı. İktidara yönelik sert eleştirilerini dile getiren Akşener "Biz, 1999 depreminin üzerinden geçen, 24 yılın ardından, 6 Şubat’ta, sadece deprem gerçeğiyle yüzleşmedik. Biz aslında, 24 yıl sonra, hiçbir dersin alınmadığı gerçeğiyle yüzleştik. Bir Allah’ın kulu bile istifa etmiyor, yazıklar olsun. Vatandaşını en zor anında yalnız bırakan bu liyakatsizlikten utanıyorum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yönetimine tepki gösteren İYİ Parti lideri şunları kaydetti:

Ülkemizde deprem sonrasında arama kurtarma için vinç olmadığını “10 tane vinç kiraladık” diye övünen, Cumhurbaşkanı yardımcısından öğreniyoruz. Mesela yine aynı kişinin yerle bir olan Elbistan’a 20 kişilik bir ekip gönderdiğini açıklamasıyla arama-kurtarma ekiplerimizin ne kadar yetersiz olduğunu görüyoruz. Mesela Kahramanmaraş’ta depremzede vatandaşlarımız, geceleri eksi 18 derece soğukla mücadele etmeye çalışırken Teknoloji Bakanı’nın 1 milyon battaniye üretmekten duyduğu gururu izliyoruz.

Depremden 1 buçuk gün sonra çıktığı ilk televizyon yayınında “Günü geldiğinde, şu anda tuttuğumuz defteri açacağız” diyerek, milletimizi tehdit etti. Enkaz altındaki insanlarımızın yerini bildirdiği ve iktidarın yapamadığını yapıp organize olarak yardım istediği sosyal medyaya kısıtlama getirdi. Sonra da çıktı ve her felakette tekrarladığı gibi yine utanmadan “Bunlar, kader planının içerisinde olan şeyler” dedi.

Aziz milletim doğrudur, depremler doğal afetlerdir. Ama bu afetin felaketle sonuçlanmasının sorumlusu bizzat Sayın Erdoğan’dır.

Doğrudur, kaderde doğal afetler vardır. Ama devletin kurumlarını felç edip, felakete davetiye çıkartan bu ucube sistemdir. Doğrudur, depremin merkezi, Pazarcık ve İslâhiye’dir. Ama liyakatsiz ellerin neden olduğu bu büyük felaketin merkezi Beştepe’dir.

Akşener, Erdoğan'a "İnsanlarımız, koordinasyonsuzluktan, organizasyonsuzluktan, enkaz altından kurtarılmadığı için, soğuktan donarak öldü. Söylesene, rahat ettin mi Sayın Erdoğan?" diye sordu. 

İYİ Parti lideri, Hatay başta olmak üzere deprem bölgesinde yabancılara konut satışının sınırlandırılması gerektiği çağrısını tekrar dile getiren Akşener, şunları kaydetti:

Bu çağrımın ne anlama geldiğini idrak edemeyenlerin zaten bu sorunu bizzat çıkaranlar olduğunu kimse unutmasın!  

Buradan iktidarı başlayacak olan yeni inşa süreci kapsamında sığınmacıları ülkelerine geri göndermeye, bunun için de gerekli adımları atmaya ve diplomatik görüşmeleri derhal başlatmaya davet ediyorum. Biz, en kısa zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bu konuda görüşmeye çağıracağız. Milletimiz için, devletimiz için, ben bu görüşmeleri yapıp bu sorunu çözmeye hazırım. Bizler hazırız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU