Gaziantepli depremzedeler sorunlarına çözüm istiyor, "yokluklara" isyan ediyor: Ne su, ne çadır ne de hesap soran var

Gaziantepli vatandaşlar kendilerine gereken yardımın yapılmadığını, içme suyu olmadığını, kaldıkları tesislerin ısınmasının çalışmadığını ve hijyen sorunu olduğunu söylüyor

Gaziantep Şehitkamil'de binaları hasarlı olduğu için evlerinde kalmayan yüzlerce kişi bölgedeki Bosna Hersek Sosyal Tesislerinde ve bahçesindeki parkta kendi imkanları ile bez ve naylonlardan kurdukları derme çatma çadırlarda kalıyor.

Tesisin büyük odalarında çok sayıda kişi, kadın, erkek, çocuk bir arada kalıyor. 

Burada kalan vatandaşlar kendilerine gereken yardımın yapılmadığını, içme suyu olmadığını, kaldıkları tesislerin ısınmasının çalışmadığını ve hijyen sorunu olduğunu söylüyor.


"Evim hasarı olsa da bugün gireceğim, hepimiz hasta olduk"

Bu tesislerde kalanlardan Süleyman Kesen, evleri hasarlı olduğu halde evlerine döneceklerini çünkü burada hastalandıkları ve başka çareleri olmadığını anlattı:

Kiracıyım. Evin her yerinde çatlak var, ama kirişlerde hasar var mı yok mu bilemiyoruz. Kapılar kitli, 5 katlı apartmanda herkes evini terk edip gitti. Bir tek ben üstümü değiştirmeye girip çıkıyorum. Ama bugün evime gideceğim, bir şey olursa da ne yapayım; korkunun ecele faydası yok. Burada bıktık, hasta olduk. Karım da ben de hasta olduk, karım panik atak oldu. Çok insanımız öyle, yalnız biz değil.


"Çadır da su da hesap soran da yok... Korkusundan panik atak oldu millet"

Kendilerine yardım yapılmadığını söyleyen Kesen, "İlk 2 gün bize bir bardak çay, bir bardak su veren olmadı. Üçüncü gün çorba falan gelmeye başladı, onu da vatandaş zaten kendisi getiriyor. Devletin ne zaman yardım getirdiğini bilmiyorum. Yardım diye bir şey yok, çadır hiç yok. Millet kendi imkanlarıyla çabalıyor. Burada araç kalmadı, araçları söküp söküp yaktılar, içerideki sandalyeleri, masaları kırıp yaktılar. Yok, çünkü hiçbir şey yok. 'Niye bunlar böyle oluyor' diyen de yok. Devletin malı, çoluk çocuk kırıyor her tarafı; hesap soran yok. Bir yönetici yok. Şurada bir yönetici olması lazım değil mi? Ama yok. Pis pis kokuyor, leş gibi içerler. Millet evine giremiyor. Evlerin çoğu çatlamış zaten, hasarlı. Korkusundan panik atak oldu hep millet, hele de çocuklar… İlgilenen hiç yok" diye konuştu.

Fatma adlı bir depremzede ise, hijyen olmadığından şikayet etti ve kendilerini çadır verilmesini istedi.


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU