Ekonomiyi canlandırmaya çalışan Birleşik Krallık hükümeti, bazı hastaların rapor almasını engelleyebilir

Hükümet, pandemiden bu yana uzun süreli hastalık izinlerindeki artıştan endişe duyuyor

(Pexels)

Birleşik Krallık (BK) hükümeti, Britanya ekonomisinin zayıflayan performansını canlandırma çalışmaları kapsamında doktorlara daha az hastaya işe gidemeyeceğine dair rapor vermesini söyleyebilir.

The Telegraph'ın aktardığı ve Whitehall'da (BK hükümetinin merkezi olarak bilinen, Londra'da bulunan cadde -ed.n.) değerlendirilen planlara göre, rapor alacak kadar hasta olduğu düşünülen kişilere rapor vermek yerine işte kalmaları için "yardım" edilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aralarında Maliye Bakanı Jeremy Hunt'ın da bulunduğu bakanlar, artan ekonomik hareketsizlik düzeylerinin yanı sıra hastalık nedeniyle işten uzun süre izin alanların sayısına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Halihazırda hükümet, halkı istihdamda kalmaya teşvik etmek ve "çalışmanın faydalarını" vurgulamak için pratisyen hekimlere verilen tavsiyeleri değiştirmeyi düşünüyor.

İşgücü Anketi'ndeki resmi rakamlar pandemi öncesinde, 2019'da, uzun süreli sağlık sorunları nedeniyle işten izin alan kişi sayısı 1,95 milyonken bu sayının geçen yaz 2,32 milyona yükseldiğini gösteriyor.

Telegraph gazetesine konuşan bir hükümet kaynağı şöyle dedi:

Çalışmanın ruh sağlığına faydaları iyi biliniyor. Olabildiğince çok sayıda kişiyi, kendisine uygun desteği sunarak işte kalmaya teşvik etmek için elimizden geleni yapmak istiyoruz. Buna, mümkün olan en erken fırsatta onları sözkonusu desteğe yönlendirmek de dahil.

Bu haber Maliye Bakanı'nın, çalışma saatlerini ya da kazancı artırmayı amaçlayan bir hareketle, çalışmasına karşın genel kredi (BK hükümetinin düşük gelirli veya işsiz kişilere verdiği sosyal yardım ödemesi -ed.n.) talep eden 600 bin kişiyi daha bir "iş koçuyla" düzenli görüşmeye yönlendireceğini açıklamasının ardından geldi.

Önlemlerin arkasında BK'nin ekonomik performansının, kısmen işçi yetersizliği sebebiyle komşularına kıyasla daha zayıf olması yatıyor.

İngiltere Merkez Bankası'nın Ağustos 2022 Para Politikası Raporu, işgücü talebinin halihazırda pandemi öncesi seviyelerin üzerinde olmasına rağmen işgücü arzının hâlâ pandemi öncesi seviyelerin altında olduğunu kaydetti.

Brexit'in serbest dolaşımı engellemesiyle durumun daha da kötüleştiği düşünülürken hükümet an itibarıyla işgücü arzını artırmanın başka yollarını arıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU